Kragujevac domaćin kampa za najbolje mlade igračice badmintona u Evropi

- -
0

U Kragujevcu se, do 9. avgusta, održava deveti po redu međunarodni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina, Regionalni razvojni projekat BADMINTON EUROPE.

Badminton klub RAVENS KG u saradnji sa evropskom federacijom i Badminton savezom Srbije uz podršku Grada Kragujevca devetu godinu uzastopno u Kragujevcu realizuje međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Project – Serbia“.

Jedinstveni ženski projekat se odvija pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), a ove godine u Hali “Jezero”, pored mladih reprezentativki Srbije, učestvuju najbolje malde igračice Danske, Austrije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Glavni trener Tina Riedl iz Austrije i njen asistenti iz pomenutih zemalja među kojima su brojni treneri sa ogromnim međunarodnim iskustvom kroz intenzivne trening sesije će prenositi svoje znanje na talentovane učesnice ovog projekta.

Srpski badminton na kampu predstavljaju Miona Filipović, Maša Aleksić i Marija Samardžija iz Panečeva uz dve mlade kragujevčanke Petru Gordić i Lanu Dramićanin.

Kada je struka u pitanju selekciju Srbije predvodiće Marija Bulatović i Andreja Todorović.

Inače, ono što dodatno krasi ovaj kamp je i izuzetno bogat socijalni program koji doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportsko privredno društvo Radničk” iz Kragujevca, Projekat “Zdravo leto u Kragujevcu”, kao i kompanije “Tomex catering”, “Keprom” i “Stefan” iz Arilja .

Nema komentara

Odgovorite