Kraguj slavio u derbiju, Radnički i Smeč 5 sigurni

- -
0

zok kragujU derbiju 14. kola Prve lige Srbije, odbojkašice Kraguja savladale su konkurenta za ulazak u viši rang, Crnokosu iz Kosjerića, rezultatom 3:1.

Prvi set bio je najneizvesniji, a Kraguj ga je posle velike borbe osvojio sa 25:23. Potom su domaće lako stigle do 2:0 – 25:15, da bi Crnokosa potom uspela da još malo produži meč – 25:20. Međutim, odbojkašice Kraguja su se potom ekspresno pobrinule da sva tri boda ostanu u Kragujevcu – 25:13.

Kraguj se tako izjednačio na deobi drugog mesta sa Crnokosom, sa po 33 boda, koliko je posle pobede u Lazarevcu, nad istoimenim timom – 3:1, osvojio i Radnički.

Crvene su osvojile prvi set sa 25:23, ali su potom gošče uzvratile istom merom. Ipak, u naredna dva seta izabranice Mirka Ristovića slavile su istovetnim rezultatom – 25:20, pa su stigle do celog plena.

Najmanje problema imao je lider Smeč 5, koji je počistio sa terena najslabiji tim u ligi, beogradski Obilić, sa 3:0 (25:15, 25:10, 25:14).

„Smečerke“ su tako na pet bodova povećale razliku u odnosu na Crnokosu, koju će dočekati u derbiju narednog kola, pa će to biti idealna prilika da odmaknu još više ovom rivalu, ali i Radničkom i Kraguju, koji se sastaju u gradskom derbiju.

Nema komentara

Odgovorite