KK Radnički za vikend odlučuje o nastavku takmičenja

- -
0

kk radnicki logoKošarkaški klub Radnički izdao je saopštenje u kom obaveštava javnost da će predstojećeg vikenda doneti konačnu odluku o daljem takmičenju. Do ponedeljka će se definitivno znati da li klub može da ispuni sve uslove koji ga očekuju u novoj sezoni.

– Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svim uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje. Sem što izostaje podrška grada, oni koji govore o novoj skupštinskoj većini u Kragujevcu daju do znanja da sport neće biti u njihovom fokusu, pritom apostrofiraju Košarkaški klub. Sve to skupa čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u jednoj od najjačih liga Evrope – navodi se u saopštenju koje je potpisao Upravni odbor Radničkog.

Dalje se dodaje da je časnije i poštenije kazati da klub ne može da se takmiči, nego stvarati nove obaveze bez pokrića.

– I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad. Ako je ovo kraj takmičenja u regionu, biće nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200.000 stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocenjena najvišim ocenama, a podržavala je klub sve ovo vreme, ali Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu u proteklih pet godina – kaže se u saopštenju.

Ističe se i da Radnički trenutno uživa podršku isključivo sponzora koje predvodi „Fijat“ sa potvrđenim interesom da se nastavi partnerstvo, što, ipak, nije dovoljno ni za normalno poslovanje, niti za takmičenje.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite