Kapiten Slovenije i bivši reprezentativac Srbije u Ekonomcu

- -
0

ekonomac osredkar surudzicKlub koji je proglašen za najuspešniji u muškoj seniorskoj konkurenciji u 2012. godini, na nedavno održanoj manifestaciji „Ponos Šumadije“, kragujevački Ekonomac nije se zadovoljio ovim priznanjem, šampionskim titulama i učešćima u elitnoj fazi Lige šampiona. Cilj koji su popularni „studenti“ zacrtali za naredne sezone je učešće na fajnal-foru najelitnijeg klupskog takmičenja.

U tome bi trebalo da im pomogne i kapiten Slovenačke reprezentacije, Igor Osredkar, sa kojim je, prema rečima predsednika kragujevačkog kluba, prof. dr Veroljuba Dugalića, saradnja već dogovorena i u novoj godini bi trebalo da se priključi novim saigračima.

Dvadesetšestogodišnji Osredkar je ove godine predvodio slovenačkog prvaka, ekipu Litije, do elitne faze Lige šampiona, u kojoj je taj tim zauzeo drugo mesto u grupi A, iza Barselone. Zanimljivo da su Slovenci u glavnoj rundi bili bolji od gruzijske Iberije, koja je kasnije izborila plasman na fajnal-for.

Tu se ne završava lista igrača koji će posle Nove godine pojačati srpskog šampiona. Naime, deficit na poziciji sidraša biće popunjen dolaskom bivšeg reprezentativca Srbije, Borka Surudžića, koji već dva meseca trenira sa Kragujevčanima.

Iskusni, tridesetdvogodišnji Surudžić karijeru je započeo na velikom travnatom terenu, u dresu Bežanije, a deo magične igre na petoparcu postao je 2004. godine, kao igrač Konjarnika. Već naredne sezone odlazi u ukrajinsku Energiju Ljvov, sa kojom osvaja drugo mesto u Prvenstvu i Kupu Ukrajine, a potom se vraća u beogradski Marbo Intermeco. Dres „kafedžija“ nosio je dve sezone, a nakon toga je ponovo imao izlet „preko grane“, ovoga puta u moskovsku Dinu, odakle prelazi u redove hrvatskog prvaka, Nacionala.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite