Kalinić u Zvezdi – „grub razlaz“ sa Radničkim

- -
0

nikola kalinic kk radnicki d djReprezentativac Srbije, Nikola Kalinić, napustio je redove Radničkog i prešao u beogradsku Crvenu zvezdu.

Čelnici kragujevačkog tima na ovu vest reagovali su saopštenjem, jer smatraju da je saradnja, koja je umesto ugovorene tri potrajala samo godinu dana, završena iznuđeno.

– Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braneći boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju. Za trećinu ugovorenog perioda isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara, stoga je bilo očekivano da nakon angažmana u reprezentaciji sledi povratak u Kragujevac. Međutim, tim koji je tokom sezone vršio pritisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove partije koje su u nekim mečevima bili ispod realnog kvaliteta, biće sledeća Kalinićeva adresa – navodi se u saopštenju Radničkog.

U šumadijskom taboru smatraju da je ovo epilog čudnih odluka koje su u međuvremenu donosili registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet.

– Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo „čerupa“ između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja. Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti – odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika – zaključuje se u saopštenju.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite