Jovičić i Srbija srebrni na U17 Evropskom prvenstvu

- -
0

Reprezentacija Srbije u badmintonu, u čijim redovima je bio Kragujevčanin Aleksandar Jovičić, a jedan od trenera u stručnom štabu Nikola Mijačić, ostvarila je veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom ekipnom prvenstvu za igrače do 17 godina, održanom u poljskom gradiću Gnieznu.

Jovičić je na ovom takmičenju odigrao samo jedan meč i to u finalu, protiv Danca Madsa Juela Molera, u kom je ubedljivo poražen (21:13, 21:6). Najjača evropska selekcija porazila je Srbiju ukupnim rezultatom 3:1, a jedini poen naša selekcija osvojila je u mešovitom dublu.

Prethodno je Srbija u grupnoj fazi zauzela prvo mesto, savladavši Finsku, Italiju i Irsku, istovetnim rezultatom – 4:1, a zatim su u doigravanju sa po 3:1 pali Engleska i Ukrajina.

Jovičić se oprobao i na Evropskom pojedinačnom prvenstvu za sedamnaestogodišnjake, ali je eliminisan već prvog dana u obe konkurencije. U mešovitom dublu koji je činio sa Ninom Bogdanović, poražen je od francuskog para sa 2:0 (21:14, 23:21), dok je znatno jači otpor pružio Slovencu Niku Zupančiću, koji ga je savladao tek posle tri seta i velike borbe – 2:1 (21:15, 18:21, 25:23).

Nema komentara

Odgovorite