Huligani prekinuli finale Kupa u Kragujevcu (VIDEO)

- -
4

kosarka tucaVeliki udarac za srpsku košarku u Kragujevcu: finale Kupa Radivoja Koraća prekinuto je pri rezultatu 43:43, nakon što je izbila tuča između dve navijačke grupe!

Finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana mt:s i Crvene zvezde Telekom, umesto spektakla, pretvorilo se u predstavu opasnu po život. Posle svega – odlukom vrha KSS i “večitih” – prekinuto je pri rezultatu 43:43 u 26. minutu i biće nastavljeno u ponedeljak bez prisustva publike! Tužno je reći da je tako i – najbolje.

Uzalud su bili svi apeli da se finalni turnir odigra u fer i sportskoj atmosferi, ali treba reći i da je kulminacija negativne tenzije ove nedelje, 10. februara 2013. godine, započeta još letos nepotrebnom i vuglarnom “komunikacijom” trenera Partizana Duška Vujoševića i predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Na kraju, kada je ličilo da će utakmica biti nastavljena, njih dvojica imala su žestok verbalni obračun i ove tužne noći u “Jezeru”.

Ukratko: nasilje je pobedilo košarku i njenu svetkovinu zvanu finale Kupa Radivoja Koraća.

Kako je jedna neizvesna, zanimljiva i “čista” utakmica doživela neslavan kraj?

Sredinom treće četvrtine, prema izveštajima reportera MONDA, jedan od navijača Crvene zvezde u svom “ludilu” pokušao je da sa tribine na kojoj su bili fanovi Partizana otme ili čak zapali jednu zastavu.

Ovaj upad na neprijateljsku teritoriju završen je tako što je Delija “zarobljen” i potom fizički maltretiran od strane Grobara.

Kada je to videla policija, krenula je u misiju oslobađanja navijača sa iskrivljenim smislom za hrabrost, međutim sve to nije promaklo ni pristalicama Crvene zvezde na drugoj strani dvorane. Nekolicina njih pretrčala je teren i krenula u obračun sa suparničkom stranom, što je bio uvod u potpuni haos u dvorani.

Pesničenje (i pendrekanje) između tri strane, u kojem je policija praktično bila između “dve vatre” trajalo je nekoliko minuta, a ispostavilo se da je aktiviranje protivpožarnog aparata doprinelo smirivanju haosa, jer je većina prisutnih u dvorani pomislila da je policija aktivirala – suzavac!

U toj haotičnoj situaciji, takođe nezvanično, deo navijača Partizana pokušao je da iskoristi “gužvu” i fizički se obračuna sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, koji je gađan raznim predmetima, pa je morao da se povuče sa tribina na sigurno.

Inače, nezvanična verzija o Deliji “hazarderu” donekle je potvrđena u neformalnom razgovoru akreditovanih novinara sa specijalcima i njihovim komandantima kraj obe strane terena. Pretpostavlja se da će se policija oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Dobar deo navijača odmah je napustio “Jezero”, ne želeći ni da razmišlja o tome kako će utakmica biti odigrana do kraja i da li će se to uopšte dogoditi.

Kada se situacija smirila, pojavio se novi problem a to je bio parket potpuno prekriven prahom za gašenje požara. U početku, nije bilo spremno dovoljno “alata” za takav poduhvat, pa je nastavak meča dodatno prolongiran, što je opet samo održalo nivo negativne tenzije na zabrinjavajućem nivou.

I onda – kada je ličilo da će se opet začuti škripa patika – nova bura!

Došlo je do bliskog susreta između Vujoševića i Čovića, blizu partera iza jednog od koševa. Oštru verbalnu komunikaciju ispratilo je gađanje trenera Partizana od strane navijača Crvene zvezde, s obzirom na to da se Čović i nalazio na delu tribina na kojem su bile pristalice crveno-belih.

Novo potezanje, dodatne pretnje i uvrede dokrajčile su nadu da će utakmica biti nastavljena u danu u kojem je i počela: u sve morao je da se umeša i predsednik Saveza Dragan Đilas, koji je prvo smirivao Čovića, pa Vujoševića, a onda u seriji mini konsultacija sa jednim, drugim, trenerom Crvene zvezde Vladom Vukoičićem, predsednikom Partizana Predragom Danilovićem, kapitenom crveno-belih Igorom Rakočevićem, prvim sudijom Ilijom Beloševićem i potpredsednikom Saveza zaduženog za takmičenje Dejanom Tomašević, rukama jasno gestikulirao da od košarke nema ništa do naredne večeri.

Tomašević je kasnije najavio da će utakmica biti odigrana bez prisustva publike, od 19 časova, pri rezultatu 43:43, na 4:07 do kraja treće četvrtine.

Izvor: Mondo, Foto: Tanjug

4 Komentara

  1. Sramota za sport, za kosarku, za sve nas!!!! Dokle vise!!!???!!! Veceras je moj sin hteo da gleda ovu utakmicu. Zbog toga sto smo znali da ce da se desi, nije. Na svu srecu. … Ali, opet pitam, DOKLE VISE!!!!????!!!

  2. pocinioci po deset godina u zatvor,,,vise ne bi To je rulja,,besposlicara ,,to nisu navijaci,,,zatvor Samo u kom pravosudju?

  3. i?sta je ovaj kup trebao kg.kad je dete znalo da radnicki nema sanse i da ce biti svasta? Tako su skoro marjanovic i elita pokusali da se fudbal kup odrzi u kg. Pa su brzo ucutkani od navijaca ali progurali su kosarku,to je bilo lakse. Moram da budem realan,protiv sam gradske vlasti i uprave fk.ali ovo saopstenje policije je definitivno skinulo neke maske.svi navijaju za nepostojeci klub cz.pokusavaju na silu a to ne moze i situacija je dovedena do tacke usijanja. Vec sam se nagledao ovakvih scenarija,srbima ne trebaju spoljni neprijatelji,dovoljni su sami sebi.

Odgovorite