Hapšenje trojice navijača Zvezde i Partizana, zbog nereda u hali „Jezero“

- -
0

kosarka tuca huliganiKragujevačka policija je, u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave za grad Beograd, identifikovala i privela trojicu navijača koji su učestvovali u neredima 10. februara, kada je u kragujevačkoj hali „Jezero“, prekinuta finalna utakmica košarkaškog Kupa Radivoja Koraća’ između Crvene zvezde i Partizana.

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, danas će slobode biti lišeni i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu sprovedeni Želimir R. (33) i Vladimir U. (27) iz Beograda, kao i Goran A. (37) iz Lazarevca.

Osnovano se sumnja da su navijači Zvezde Želimir R. i Vladimir U. sa tribina uskočili na teren, dok je navijač Partizana, Goran A. na tribinama nogom udario navijača sa obeležjima protivničke ekipe. Oni su identifikovani na osnovu snimaka koje je Policijska uprava u Kragujevcu prosledila policijskim službenicima u Beogradu i drugim policijskim upravama.

Kragujevačka policija, u saradnji sa kolegama iz drugih policijskih uprava, nastaviće rad na identifikaciji i ostalih učesnika nereda u Sportskoj hali „Jezero“. Protiv njih će takođe biti preduzete sve mere odgovornosti predviđene zakonom.

U skladu sa opredeljenjem države da spreči nasilje na sportskim priredbama, Policijska uprava u Kragujevcu apeluje na sve državne organe ovlašćene za preduzimanje mera u okviru sprečavanja ove pojave, da te mere preduzmu u punom obimu, u skladu sa zakonom i na taj način daju doprinos suzbijanju ovog društvenog problema.

FOTO: Tanjug/Miloš Milivojević

Nema komentara

Odgovorite