Gradonačelnik primio fudbalere Ekonomca

- -
1

ekonomac prijemPovodom najuspešnije sezone u istoriji kluba, u kojoj su osvojili duplu krunu i zabeležili odličan nastup u Ligi šampiona, članovi Ekonomca danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Kragujevca, Veroljuba Stevanovića i njegovog pomoćnika za sport, Jovana Pavlovića Bojadžića.

– Nadali smo se ovom uspehu, on je nešto veći nego što smo planirali, osvojeno je i prvenstvo i Kup, napravljen je izuzetan rezultat i na nivou Evrope – rekao je čestitajući gradonačelnik Stevanović. – Grad se trudi da neguje ovaj klub i da sve svoje obaveze ispunjava. Nadamo se da ćemo do kraja godine završiti i salu Bogoslovije koja bi bila idealna za „Ekonomac“. Država je počela da radi i trebalo bi da je završi, za to je potrebno još 70 miliona dinara, a to nije malo. Pokušaćemo da to uradimo zajednički. Sala Bogoslovije značajno bi podigla uslove za trening, ali će omogućiti i osnivanje Škole malog fudbala koja ne postoji nigde na ovim prostorima. To je plan Ekonomca i mi ćemo kao grad u tome da ih pratimo.

Prema rečima Stevanovića ostaje još jedan veliki put ka vrhu Evrope, a to je Arena. Radovi bi trebalo da počnu sledeće godine, a grad će dobiti veliku sportsku dvoranu koja će moći da primi 10.000 ljudi. Dvorana po svim standardima omogućiće organizaciju raznih takmičenja na svim nivoima u mnogim sportovima.

Zahvaljujući se na prijemu i na svemu što je grad učinio za Ekonomac, prof. dr Veroljub Dugalić, predsednik kluba, rekao je da su planovi poznati.

– Naš krajnji cilj je uspeh u Evropi. Mislim da je pravo merilo neke ekipe međunarodni uspeh. Mi smo proglašeni za 11. ekipu svih vremena u Evropi, što je rezultat za divljenje, ali ne odustajemo od onoga što smo obećali ranije, učešće na fajnal-foru, završnoj smotri najboljih ekipa u Evropi. Mi ćemo tu igrati, to ćemo ostvariti, jer to je naš smisao igranja. Ne zadovoljavamo se time što smo najbolji u Srbiji. To je lep uspeh, ali mi imamo i veće ciljeve. Mislim da ćemo uskoro biti spremni da preskočimo i tu poslednju prepreku i da ćemo obradovati naše navijače i sugrađane takvim rezultatom – kazao je Dugalić.

Slične vesti

1 komentar

Odgovorite