Fudbaleri Radničkog započinju sezonu protiv velikog rivala

- -
0

Fudbaleri Radničkog 1923 započinju novu sezonu u Prvoj ligi Srbije sutra od 17.30 časova, na stadionu „Čika Dača“, gde će im protivnik biti veliki rival, užička Sloboda.

Kragujevčani u ovu sezonu ulaze sa novim trenerom, Darkom Tešovićem, ali i sa brojnim promenama u igračkom kadru.

Klub su napustila dvanaestorica igrača: Jovan Najdanović, Saša Marković, Aleksandar Dragačević, Ivan Živanović, Uroš Vidović, Vasilije Vuk Milovanović, Igor Vićentijević, Petar Gavrilović, Ilija Matejević, Dušan Stanković, Nikola Ivković i Nenad Đurđević, a kao zamena stigla su desetorica.

Sa šestoricom igrača Tešović je radio u Radničkom iz Nove Pazove i mlađim selekcijama Partizana, a u pitanju su štoper Uroš Zlatović, levi bek Milan Lalić, vezni fudbaleri Nemanja Zdravković, Filip Markišić i Tomislav Todorović, kao i napadač Aleksandar Dimitrić. Pored njih, stigli su i golman Borivoje Rumenić (Karađorđe Topola), desni bek Aleksa Todorović (Šumadija 1903), ofanzivni vezni Mile Vujasin (Inđija) i napadač Andrija Ratković (Šumadija Aranđelovac).

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, i Užičani prolaze kroz težak period. Pretrpeli su ogromne promene u igračkom kadru, a veoma kratke pripreme sprečile su ih da se bolje upoznaju i uigraju. Jedan od retkih igrača iz prethodne sezone je bek Đorđe Andrić, bivši fudbaler Radničkog, a među pojačanjima najzanimljiviji su stranci defanzivac Barbarosa iz Portugala i napadači Simon (Kamerun) i Okorie (Nigerija).

Ulaz je besplatan.

Nema komentara

Odgovorite