Fudbaleri Radničkog 1923 otvaraju sezonu

- -
0

Fudbaleri Radničkog 1923 danas od 17.30 časova, započinju novu sezonu, utakmicom sa Radničkim iz Pirota, na „Čika Dači“.

Kragujevčani su se za nove prvoligaške izazove pripremali uglavnom u svom gradu, izuzev desetodnevnog perioda provedenog na Zlatiboru. Odigrali su i nekoliko kontrolnih utakmica, pa spremni očekuju i takmičarske okršaje.

– Bilo je turbulencija u rezultatima tokom pripremnog perioda, mada je to nama bilo u drugom planu, pošto smo isključivo bili fokusirani na to da svim igračimo pružimo šansu da pokažu svoje kvalitete, kako bismo videli na koga možemo da računamo. Imamo nekolicinu novajlija, kojima je potrebno određeno vreme da se uklope u naš sistem rada i da odgovore zahtevima takmičenja. Mi imamo određeni model igre koji zahteva disciplinu i dosta trčanja, kako bi potom i taj individualni kvalitet igrača mogao da dođe do punog izražaja. Ipak, mislim da spremno dočekujemo start sezone i da ćemo iz utakmice u utakmicu još više podizati formu – rekao je Dejan Nikolić, trener Radničkog 1923.

Piroćanci su se posle godinu dana pauze ekspresno vratili u prvoligaško društvo, a zanimljivo je da su u sezoni ispadanja bili bolji od Kragujevčana, pošto su u Pirotu slavili sa 2:1, dok je u revanšu bilo 0:0.

– Imali smo priliku da gledamo ekipu Radničkog u utakmici sa Dinamom iz Vranja, tako da smo upoznati sa svim dobrim i lošim elementima u igri protivnika. Primetno je da se radi o disciplinovanoj ekipi, koja ne izlazi mnogo visoko i nastoji da kroz kontre i polukontre dođe u samu završnicu napada. Svakako da mogu biti veoma opasni ukoliko im se ostavi dovoljno prostora. Zbog toga mi moramo da se potrudimo da nametnemo svoj način igre, da budemo disciplinovani i agresivni na loptu, i ako to budemo uspeli da ispoštujemo, možemo da se nadamo dobrom rezultatu – zaključio je Nikolić.

Ulaz je 200 dinara.

Nema komentara

Odgovorite