Ekonomac ubedljiv u derbiju sa Marbom

- -
0

U derbiju drugog dela Prve futsal lige Srbije, Ekonomac je na svom terenu savladao velikog rivala, ekipu Marbo Intermeca, rezultatom 4:1 (2:1).

Kragujevčani su poveli golom Stefana Rakića u osmom minutu, a prednost je udvostručio hrvatski reprezentativac Jakov Grcić, posle sjajnog duplog pasa sa Janjićem, u 16. minutu.

Potom je usledilo još nekoliko dobrih šansi „studenata“, ali su golovi izostali, što su Beograđani kaznili u 19. minutu i smanjili na 2:1, preko Milosavca.

Sjajna predstava magične igre na petoparcu nastavljena je i u drugom delu susreta. Ređale su se prilike i lepi potezi na obe strane, ali su golmani uspevali da sačuvaju svoje mreže sve do 31. minuta, kada je Surudžić iskoristio povratnu loptu Cvetanovića i sa nekih 12 metara poslao projektil iza leđa Antonića.

Već u narednom napadu Cvetanović je mogao da reši pitanje pobednika, ali je njegov udarac zaustavila prečka. Odmah su pokušali gosti da uzvrate, ali je Čizmar sa samo par metara pogodio stativu.

Sve dileme otklonio je Slobodan Janjić u 34. minutu, kada je najpre oduzeo loptu Đorđeviću, a potom je poslao kroz noge protivničkog golmana, za konačnih 4:1.

Potom su i jedni i drugi imali nekoliko dobrih prilika. Međutim, povratnik na gol Ekonomca, Vladimir Milićević, na dostojan način zamenio je jednog od najboljih golmana Evrope, povređenog Miodraga Aksentijevića, dok je na drugoj strani Antonić uspeo da odbrani i kazneni udarac sa 10 metara Slobodanu Janjiću, u poslednjem minutu.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite