Ekonomac u „grupi smrti“

- -
0

U elitnoj rundi Lige šampiona, Ekonomac će igrati u grupi A, sa višestrukim prvakom Španije i dvostrukim evropskim šampionom, Barselonom, zatim najboljim holandskim timom Knoupuntom i italijanskim šampionom Peskarom, učesnikom pretprošlog „fajnal-fora“. Ovi rivali će se za jedno mesto na završnom turniru nadmetati u Peskari, od 21. do 26. novembra.

Svakako da je nosilac grupe, Barselona, veliki favorit. U mejn rundi savladala je mađarski Đer (7:0) i češki Hrudim (2:0), dok je sa domaćim Luparenseom iz Italije odigrala nerešeno (3:3). Predvode je neki od najboljih igrača današnjice Aikardo, Serhio Lozano, Riviljos, Ferao, Hoselito, a na golu je nesavladivi Pako Sedan.

Peskara je bila treća u grupi, posle poraza od Minska (6:4) i Kairat Almatija (5:1) i pobede nad moskovskim Dinamom (5:3). Uz italijanske igrače, okosnicu čine Brazilci i Argentinci, a glavne uzdanice su Kapuco, Erkolesi, Rescia, Serhio Romano, Dudu…

Holandski Knopunt je autsajder. Plasman je izborio osvajanjem jedne od četiri grupe drugog ranga, odigrane u Slovačkoj. Započeli su nastup porazom od Tbilisija (2:1), ali su iznenadili domaći Slovan (6:4) i nadigrali Bielsko Biale (3:1) i prošli dalje zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa Slovacima.

Nema komentara

Odgovorite