Divlji veprovi u TOP 20 timova Evrope

- -
0

top 20 copy

U izboru specijalizovanog sajta americanfootballinternational.com, Kragujevac Wild Boarsi nalaze se na 18. mestu liste 20 najboljih timova Evrope.

Kragujevčani su se vratili među evropsku elitu ubedljivim osvajanjem titule šampiona Srbije, protiv večitog rivala, SBB Vukova u Beogradu (53:29). Ovim trijumfom Divlji veprovi su ujedno i izbacili sa liste Beograđane, koji su prethodno bili na 20. poziciji.

Prvo mesto zauzimaju austrijski šampioni Swarco Raidersi, a zatim sledi pet nemačkih ekipa, među kojima i prvak Evrope, Braunschweig New Yorker Lionsi. Pored čak 11 timova iz ove dve zemlje, na listi se nalaze i šampioni Holandije (Amsterdam Crusaders), Italije (Milano Rhinos), Poljske (Wroclaw Panthers), Švedske (Carlstad Crusaders), Finske (Helsinki Roosters), Turske (Koč Rams)…

Iza Veprova su ostali prvaci Velike Britanije (London Warriors) i Francuske (Saint-Ouen Cougars), a koliko je konkurencija bila jaka dovoljno govori podatak da na listi nema prvoplasiranih timova Danske, Češke, Švajcarske, Španije, Slovenije, te još nekoliko kvalitetnih sastava iz Italije, Francuske, Švedske i Poljske…

Najbolji plasman od svih srpskih klubova imali su upravo Divlji veprovi, 2011. godine, kada su posle poraza u finalu EFAF kupa u Londonu, sezonu završili na 10. mestu.

TOP 20:
1. Swarco Tirol Raiders (Austrija)
2. Berlin Rebels (Nemačka)
3. Schwäbisch Hall Unicorns (Nemačka)
4. Braunschweig New Yorker Lions (Nemačka)
5. Frankfurt Universe (Nemačka)
6. Graz Giants (Austrija)
7. Dresden Monarchs (Nemačka)
8. Amsterdam Crusaders (Holandija)
9. Milano Rhinos (Italija)
10. Kiel Baltic Hurricanes (Nemačka)
11. Saarland Hurricanes (Nemačka)
12. Vienna Vikings (Austrija)
13. Wroclaw Panthers (Poljska)
14. Allgäu Comets (Nemačka)
15. Carlstad Crusaders (Švedska)
16. Helsinki Roosters (Finska)
17. Koç Rams (Turska)
18. Kragujevac Wild Boars (Srbija)
19. London Warriors (Velika Britanija)
20. Saint-Ouen-L’Aumône Cougars (Francuska)

Nema komentara

Odgovorite