Divlje mačke učestvuju na memorijalnom turniru ‚‚Renato Vuković”

- -
0

Divlje mačke učestvuju na memorijalnom turniru ‚‚Renato Vuković”Nakon kraće pauze, ponovo nas očekuje turnir u ženskom američkom fudbalu. Ovoga puta, domaćin i organizator turnira će biti Kikinda i ekipa Narandžasto pleme (Orange Tribe). Organizatori iz Kikinde žele da ovim memorijalnim turnirom odaju počast svom nekadašnjem saigraču Renatu Vukoviću, koji je izbubio život u požaru u Novom Sadu. Zbog početka Superlige u američkom fudbalu, najbolje rešenje je bilo da se organizuje turnir za devojke.

Učešće na turniru će uzeti Kragujevac Wild Cats, Kraljevo Kraljice, Bor Golden Bears, Beograd Vučice i Kikinda Naranždasto pleme.

Mirko Jočić, predsednik KAF Kikinda Mamoti, otkrio nam je da očekuje veoma dobra turnir i lepo druženje svih ekipa.

– Kako se navršava godišnjica pogibije našeg saigrača Renata Vukovića, odlučili smo da mu posvetimo turnir, a zbog nezgodnog termina, najbolje rešenje je bio turnir u ženskom fleg fudbalu. Do sada su organizovana dva turnira, u Novom Sadu i Kragujevcu, i sa oba smo se vratili sa neverovatno pozitivnim utiscima. Cilj mi je i da se i sve devojke sa turnira iz Kikinde vrate sa sličnim utiscima, a nadam se da ću to i uspeti. Početni formalni deo turnira će biti posvećen Renatu, a kasnije će pet ekipa na dva terena odigrati svoje utakmice, po sistemu koji nam sudije budu predstavile na licu mesta. Naravno, podrfazumeva se da ćemo dati sve od sebe da organizacija bude na maksimalno mogućem nivou – istiće Jočić.

Što se tiče Wild Cats-a, one su nakon osvajanja turnira u Kragujevcu nastavile sa treninzima i spremanjem za nove izazove. Hristina Milosavljević nam je to i potvrdila u kratkom razgovoru.

Divlje mačke treniraju redovno, a interesovanje devojaka u Kragujevcu je sve veće.

– Možemo da se pohvalimo odličnom situacijom na treningu. Imamo dosta novih devojaka i uz veliku podršku trenera jedva čekamo da zaigramo u Kikindi. Mogu još da kazem da mesta za strahom nema, posle dobro odrađenih treninga, daćemo naš maksimum i očekujemo pozitivne rezultate – obećava Milosavljevićeva.

Naše devojke veoma dobro poznaju protivničke ekipe, a dosadašnji turniri su bili odlična prilika da odmere snage i da se lepo zabave uz fer i korektnu igru.

– Od ostalih ekipa očekujemo fer i korektnu igru, kao i dobro druženje, kako bi publici što bolje predstavile ovaj, po mnogima, grub sport za žene i još jednom srušile sve predrasude – dodaje Milosavljevićeva.

Turnir će se odigrati u nedelju 31. marta sa početkom u 12 časova na stadionu FK “Žak” Kikinda.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite