Demokratska unija Roma predala 15. listu

- -
0

Demokratska unija Roma

Gradska izborna komisija na XXIV sednici usvojila je zaključak o otklanjanju nedostataka izborne liste Demokratska unija Roma koju je podnela Demokratska unija Roma za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca. Nedostaci se odnose na nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača pa je GIK naložio podnosiocu ove izborne liste da ih otkloni u roku od 48 sati.

Demokratska unija Roma predala je kasno preksinoć Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu „Demokratska unija Roma“ za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Kragujevcu.

Na listi od 29 kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca, između ostalih, nalaze se: Milan Petrović, Bojan Petrović, Bojan Spasić, Gordana Petrović, Ksenija Đerković, Marija Novaković i drugi.

Prvi na listi Demokratske unije Roma, Milan Petrović, rekao je da od lokalnih izbora očekuje ulazak u gradski parlament sa dva, tri odbornika.

– Smatram da ćemo povući veću glasačku mašinu, jer naši Romi ne mogu da ne budu ujedinjeni, a mi na ovaj način želimo da objedinimo sve. Time ćemo pokazati i svoju snagu, jer ovo je jedina merljiva stvar na koju su Romi čekali toliko dugo – rekao je Petrović.

On je dodao i da, ukoliko uđu u parlament, Demokartska unija Roma će se zalagati za poboljšanje položaja Roma, njihovo zapošljavanje i bolji životni standard.

S obzirom na to da u momentu predaje ove izborne liste, zbog zaključenja jedinstvenog biračkog spiska za Republiku Srbiju, nije bilo moguće izvršiti proveru potpisa podrške birača Demokratskoj uniji Roma, Gradska izborna komisija je primila listu i dokumentaciju, a provera potpisa i ostale dokumentacije obavljena je juče u zakonskom roku.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite