Dejan Udovičić: Montirana farsa protiv mene

- -
0

Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je na oproštajnoj konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „Hajat“ da je bio primoran da napusti klupu nacionalnog tima, jer su počele da se dešavaju neke stvari isprepletane ličnim intersima, koje ne doprinose dobrim rezultatima i razvitku ovog sporta.

– Svedoci ste razjedinjavanja reprezentacije i montirane farse protiv mene, kako bi se izbeglo istinito sagledavanje situacije i rešavanje stvarnih problema.

On je naglasio da je pismo igrača neistinito prezentovano kao traženje njegove ostavke.

– Čelnici Vaterpolo saveza Srbije su mi dali virtuelnu podršku, u stvarnosti se ispostavilo da to nije bila podrška, već da je savez uzrokovao atmosferu nepoverenja. Čelnici sveza su pokazali neprofesionalnost i nedoslednost, a sve je kulminiralo na sastanku u ponedeljak 29. oktobra.

On je naveo da su na tom sastanku porušeni svi preduslovi neophodni za profesionalni rad i postizanje vrhunskih rezultata:

– Ispalo je da su igrači bili nečiji instrument kada je u pitanju to pismo, čim se ono pojavilo, ja sam rekao da nemam ništa protiv da se pismo objavi, ali su protiv toga bili neki članovi stručnog saveta kao Aleksandar Šoštar i Nenand Manojlović.

On je naveo da je predsednik VSS Velibor Sovrović mogao da ga zadrži na mestu selektora da je to iskreno želeo:

– U sličnim situacijama su odreagovali predsednici košarkaškog i fudbalskog saveza, tamo je sve završeno za 24 sata, a ovde nije postojala ta namera.

On je dodao da ne razume oštre napade Igora Milanovića na njega i naveo da su ga razočarali neki ljudi od kojih je očekivao podršku.

Udovičić je potvrdio da je danas zvanično i sve formalno završeno oko raskida ugovora sa VSS dodavši da su u prethodnom periodu dobri rezultati nacionalnog tima „pokrivali” nedostatke u radu saveza.

On je dodao da ne želi da otkriva detalje sastanka sa igračima i čelnicima saveza, uz objašnjenje da se neke stvari iz kuće ne iznose u javnost.

– Čast mi je što sam obavljao funkciju slektora i služio svojoj zemlji. Ponosno sam branio boje Srbije u svetu i svojim imenom stajao iza rezultata svoga rada – zaključio je Udovičić.

Izvor: Sportski Žurnal

Nema komentara

Odgovorite