Danas počinje Brđovićev memorijal

- -
0

Memorijalni odbojkaški turnir „Dejan Brđović“ održaće se 6. i 7. septembra u „SBB hali Jezero“, gde će pored domaćeg Radničkog, učestvovati još i kraljevačka Ribnica, beogradska Crvena zvezda i makedonski Vardar.

Po prvi put ovaj turnir održava se u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički, čiji je sastavni deo i Odbojkaški klub Radnički u kome je Dejan Brđović proveo deo igračke i trenerske karijere, i postavio temelje za sve najveće klupske uspehe.

– Veliko mi je zadovoljstvo što se ovaj turnir održava pod našom organizacijom, s obzirom na sve što je Dejan Brđović učinio za ovaj klub. Dokaz za to su i ovde prisutni Marko Maksimović i Nemanja Opačić, koji su za vreme Brđovićevog mandata bili mladi igrači, a evo i danas su tu u Radničkom kao treneri – izjavio je sportski direktor Radničkog, Dušan Vulović.

Dejan Brđović je tokom duge i uspešne igračke karijere nastupao za brojne domaće i inostrane klubove. Zabeležio je i preko 300 utakmica u dresu sa nacionalnim grbom i to u periodu kada je naša reprezentacija bila u samom vrhu svetske odbojke. Po završetku igračke karijere, Brđović je uplovio u trenerske vode. Prva stanica bio mu je kragujevački Radnički sa kojim je u sezoni 2006/07 osvojio prvo mesto u ligaškom delu takmičenja, stigao do finala plej-ofa i polufinala Kupa Srbije, pri tom omogućivši Kragujevčanima prvi izlazak na evropsku scenu u klupskoj istoriji.

– Dejan Brđović je jedna istinska odbojkaška legenda, čovek od koga smo svi mi tada mladi igrači mogli puno toga da naučimo. Drago mi je što ćemo organizacijom ovog turnira pokušati da se na neki naš način odužimo Dejanu za sve što je pružio ovom klubu – istakao je Marko Maksimović, kome je Brđović svojevremeno bio saigrač, a potom i trener.

Lepo sećanje na svog nekadašnjeg odbojkaškog učitelja čuva i Nemanja Opačić, koji je upravo za vreme Brđovićevog mandata došao u Radnički iz niškog Naisusa.

– Mislim da je ovaj turnir najbolji način da sačuvamo uspomenu na Dejana i na sve ono što je uradio za  ovaj klub i kragujevačku odbojku – prokomentarisao je Opačić.

Prvog dana turnira, od 17 časova, sastaju se Crvena zvezda i Ribnica, a od 19 igraju Radnički i Vardar. Drugog dana u 17 sati igra se meč za treće mesto, a u 19 finale.

Nema komentara

Odgovorite