Balkansko prvenstvo u karateu od sutra u Kragujevcu

- -
0

balkansko prvenstvo karateKragujevac će u naredna četiri dana biti domaćin Balkanskog šampionata u karateu, koje će u Sportskoj hali „Jezero“ okupiti oko 1.500 karatista iz balkanskih zemalja, uzrasta od 16 do 21 godine.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u zgradi Grada, Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport, zahvalio se Karate federaciji Srbije na ukazanom poverenju i dodeljenoj ulozi domaćina najveće sportske manifestacije u Kragujevcu do sada.

Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije naglasio je da je Kragujevac bio domaćin Balkanskog šampionata u karateu i 2008. godine, za mlađe uzrasne kategorije, kada je učestvovalo oko 500 takmičara.

Opredelili smo se za Kragujevac zato što smo stekli utisak da Kragujevac ima najviše sluha za sport, i pored činjenice da su Beograd i Novi Sad bili zainteresovani za organizaciju ove manifestacije – kaže Piper.

Direktor Karate federacije Srbije, Predrag Stojadinov ocenio je da će Srbija imati dostojne predstavnike na ovom takmičenju i da rezultati neće izostati. Među takmičarima su i članovi tri karate kluba iz Kragujevca, Radnički, Zastava i Junior.

Nema komentara

Odgovorite