Atletika za najmlađe kragujevačke osnovce

- -
0

decja atletikaU Skupštini grada danas je potpisan Ugovor o realizaciji „Dečjeg atletskog programa“ između Atletskog saveza Srbije, Grada Kragujevca i Atletskog kluba „Radnički“. Ovaj projeka ASS uspešno realizuje pod pokroviteljstvom Međunarodne asocijacije atletske federacije (IAAF) uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS, od septembra meseca prošle godine, a Kragujevac je 19. grad sa kojim je potpisan Ugovor.

– Ovo je projekat u kome nije reč samo o atletici, ovo je azbuka sporta, jer je namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a deca koja treniraju druge sportove proći će istu ovu obuku, što će omogućiti da budu sposobnija u izabranom sportu. Za program „Dečje atletike“ izdvojeno je 250.000 dinara, za nabavku sportske opreme prilagođene tom uzrastu i organizovanje seminara za instruktore, dok će grad Kragujevac za materijalne troškove i realizaciju programa izdvojiti 100.000 – rekao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Program će kragujevačkim osnovnim školama sprovoditi Atletski klub Radnički, a sa decom će raditi Slobodan Spasić i Željko Obradović, koji su prošli obuku Atletskog saveza Srbije.

– U okviru programa predviđena su takmičenja po odeljenjima, školama, gradovima, a sledeće godine planiran je nacionalni šampionat. Programom dečije atletike želimo da se promovišu mali šampioni, koji se pojave na takmičenjima.Program dečje atletike besplatan je za roditelje, a koordinator i promoter je naš proslavljeni olimpijac Dragutin Topić – dodao je Branković, prisećajući se vremena kada je školski sport bio na visokom nivou, i kada su glavni u školama bili sportisti, a ne huligani i kriminalci.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što je grad Kragujevac u prilici da podrži jedan ovakav projekat, pomoćnik gradonačelnika za sport, Jovan Pavlović Bojadžić, istakao je da je baš ovakav program za rad sa decom bio neophodan Gradu i klubovima, kao i oprema za atletiku prilagođena dečjem uzrastu.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite