Atletičari Radničkog uspešni na državnom prvenstvu

- -
0

Na nedavno održanom pojedinačnom državnom prvenstvu u Kruševcu atletičari Radničkog bili su veoma uspešni.

Titulu šampiona Srbije, poneo je Marko Mišković u trci na 110 metara preko prepona, ostvarivši vreme 14,59 sekundi. U ovoj disciplini, drugo mesto zauzeo je Aleksandar Grnović (Sprint – Badovinci) sa 14,78, dok je bronzanu medalju osvojio Aljoša Gnip (Vojvodina), u vremenu 14,96.

Vicešampionka u troskoku postala je Marija Stojadinović sa ostvarenjem od 12,71, naslov prvakinje odbranila je bivša članica Radničkog, Biljana Topić, koja nastupa za beogradski Top Džamp sa 13,36, a treće mesto pripalo je Milici Regoje (Košutnjak – Beograd) sa 12,30.

Tokom drugog takmičarskog dana, Ljubica Simović je sa 5,66 osvojila bronzano odličje u skoku u dalj, a Marija Stojadinović je u ovoj disciplini skokom od 5,59 zauzela četvrto mesto. Najbolja je bila evropska, juniorska, šampionka, Milica Gardašević (Vojvodina), 6,21, a plasman odmah iza nje ostvarila je Sara Lukić (Novi Beograd) daljinom 5,93 metara.

Nadmetanje u Kruševcu, u pojedinim disciplinama, imalo je karakter državnog prvenstva i u kategoriji mlađih seniora. Tako je Ljubica Simović u ovoj starosnoj kategoriji, a na osnovu ostvarenog rezultata u finalu trke seniorki, 12,23, zauzela treće mesto na 100 metara, dok je u polufinalu sa 12,16 poboljšala najbolji rezultat u dosadašnjem delu karijere. Ova atletičarka je, takođe u konkurenciji mlađih seniorki, zauzela drugo mesto u skoku u dalj (5,66), a Marija Stojadinović (5,59) je u istoj disciplini osvojila treće mesto.

Na sveobuhvatnoj listi klubova koji su osvojili medalje, Radnički je zauzeo devetu poziciju, „Čelendž“ je plasiran od 12 . do 14, a „Park“ u rasponu od 26. do 34.mesta, u konkurenciji 41 kluba. U konkurenciji mlađih seniora, Radničkom je pripalo deseto, a Šumadija je rangirana između 14. i 17.pozicije u grupi klubova sa po jednom osvojenom medaljom.

Inače, Radnički u Kruševcu nije nastupio sa svim raspoloživim snagama, pre svega se to odnosi na vedetu kluba, reprezentativca Lazara Anića, koji se oporavlja od teške povrede. Sigurno da bi sa njim i niska medalja bila još upečatljivija i najverovatnije obuhvatila još jedno najsjajnije odličje.

Nema komentara

Odgovorite