Atletičari Radničkog osvojili Kup centralne Srbije

- -
0

ak radnicki milan mladenovicTokom minulog vikenda, na kragujevačkom stadionu „Čika Dača“, održano je atletsko takmičenje u konkurenciji seniora, koje je ujedno bilo finale Kupa centralne Srbije, Pojedinačno prvenstvo centralne Srbije i kvalifikacije za Kup Srbije.

Kvalifikacioni turniri u isto vreme održani su i u Sremskoj Mitrovici i Beogradu, a ovaj u gradu na Lepenici bio je najmasovniji i najkvalitetniji po ostvarenim rezultatima. Učestvovalo je 204 takmičara iz 32 kluba, među kojima su bile perjanice „kraljice sportova“, Olivera Jevtić, Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Darko Živanović, a atletičari Radničkog ubedljivo su trijumfovali u ekipnoj konkurenciji i tako podigli pehar Kupa centralne Srbije.

Seniori Radničkog sakupili su 137 bodova, ispred čačanske Slobode (53), koja je bila najbolja u ženskoj konkurenciji sa 80 bodova, dok je atletičarkama kragujevačkog tima pripalo peto mesto (32).

Šampioni centralne Srbije u pojedinačnoj konkurenciji postali su Aleksandar Milenković (110m prepone), Miloš Savić (100 metara) i Milan Mladenović (skok udalj i troskok). Drugoplasirani su bili Marko Mišković (110m prepone), Ljubica Simović (100 metara), Jovan Micić (skok udalj i troskok) i štafeta 4×100 (A. Stojanović, S. Stojanović, M. Mišković, M. Savić), dok su treće mesto osvojili Sava Milosavljević (skok udalj) i Nataša Stamatović (skok udalj).

Na osnovu sveukupnih rezultata sa sva tri kvalifikaciona takmičenja, po 12 najboljih atletičara u svakoj od disciplina izboriće učešće u finalu Kupa Srbije.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite