POGLEDAJTE: Parada Ferarija za Ginisa!

- -
0

Ferari je ovog vikenda održao na stazi Silverstoun u Velikoj Britaniji paradu svojih automobila „Ferrari Racing Days“ sa ciljem da obori sopstveni rekord u broju automobila koji istovremeno paradiraju na jednom mestu, i taj ambiciozni cilj je i ostvario! Naime 964 automobila Ferarija su se pojavila na stazi Silverstoun čime je i zvanično oboren svetski rekord ! Ferari se nadao da bi broj automobila mogao dostići i 1000, što je i bio prvobitni cilj, ali i pored toga su zaslužili svoje mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Prethodni rekord koji je držao Ferari bio je postavljen 2008 u Japanu, na stazi „Fuji Speedway Circuit“.

 

Učesnik ove parade bio je i poznati vozač formule 1, Felipe Masa, koji se nalazio na čelu parade kada su oni obišli slavljenički krug na stazi, vozeći svoj „Ferrari 458 Spider“. Za Masu se inače spekuliše da će za nekoliko dana napustiti ekipu Ferarija, pa se ovo možda može smatrati i njegovim oproštajem od crvene boje italijanskog proizvođača. Nakon parade, Masa je izjavio:

“Ovo je za mene nezaboravno iskustvo. Biti ovdje na današnji dan i učestovati u ovakvom okupljanju je zaista nešto što treba doživeti. Ponosan sam što sam član Ferari porodice.”

Nije jedini cilj ove parade bio postavljanje rekorda. Mnogo humanitarniji razlog stoji iza održavanje ove parade – Ferari je donirao 5 britanskih funti za svaki auto koji se pojavio na ovoj paradi dobrotvornoj organizaciji BEN, koja pomaže radnicima u automobilskoj industriji i njihovim porodicama.

Inače, treba istaći još nekoliko zanimljivih detalja u vezi ove manifestacije. Naime, procena je da automobili koji su se pojavili na ovoj paradi vrede zajedno više od 100 miliona funti, a ukupna snaga im je više od 500.000 “konja”. Među luksuznim jurilicama bilo je modela starih i 40 godina, a “konjići” su ostavili na stazi dugoj 5,7 kilometara samo 250 metara slobodnog prostora.

Nema komentara

Odgovorite