Danas u 18h se otvara misteriozni paket star 100 godina!

- -
0

Misteriozni paket je star 100 godina, i niko ne zna šta on sadrži! Na njemu je zapisano da može biti otvoren tek 2012. godine, a Norvežani su odlučili da ga otvore ovog petka, u 18h po srednjeevropskom vremenu. Norveški istoričari nemaju ideju šta bi tu moglo da bude, ali postoji nekoliko zanimljivih teorija o tome šta je sadržaj paketa.

Paket je težak 3,1 kg, 40 centimetara širok, 28 centimetara dug i 9 cm visok. Ovaj paket je preživeo prvi i drugi Svetski rat, nekoliko puta je premeštan sa mesta na mesto po gradu u to vreme, i prava je slučajnost da on nije zagubljen. Tačnije, nekoliko puta je bio zagubljen, ali su uvek uspevali da ga pronađu.

Da bi otkrili ovu misteriju, stručnjaci su počeli da postavljaju prava pitanja: ko je taj čovek što je zapakovao ovaj paket na početku dvadesetog veka? Šta je uopšte on hteo time da postigne? Zašto je potrebno da čak 100 godina protekne da bi on mogao da bude otvoren? I najbitnije od svega: Šta se nalazi u ovom paketu?

Ovaj paket je čuvan u lokalnom muzeju u mestu Ota u Gudbransdalenu. Istorija ovog mesta možda može dati neke odgovore o ovoj misteriji. 1612. godine, ovde se desila velika bitka, gde su lokakni farmeri izvojevali pobedu nad unajmljenim škotskim vojnicima. Te vojnike je unajmila Švedska, radi rata na relaciji Danska-Švedska koji se tada vodio. Zašto je ovo bitno? Naime, 1912. godine bila je napravljena veličanstvena proslava te bitke, gde je u centru pažnje bio Johan Nigard – čovek koji je napravio misteriozni paket. On je tih godina bio centralna figura u društvu i lokanoj politici. U jednom pismu upućenom vlastima se navodi da će sadržaj ovog paketa biti od velike koristi budućim generacijama.

Neki kažu da bi tu mogli da se nalaze određeni dnevnici, misteriozna ljubavna pisma, zapisi o nekom političkom skandalu, stari novčići, vredne akcije nafte, međutim maštovitiji i optimističniji istoričari se nadaju da će tu pronaći nešto senzacionalno, poput vrednog dijamanta „Blue Star sa Titanika, koji se nasukao upravo 1912. godine!

Ostaje nam se da sačakamo 18h u nadi da će se u paketu naći nešto stvarno neverovatno i zadivljujuće!

Nema komentara

Odgovorite