Budi građanin sveta! Volontiraj na projektu Explore Russia

- -
0

russia-300x225Projekat pod nazivom “Explore Russia“ sprovodiće se tokom februara sledeće godine  u sedam gradova Rusije. Cilj ovog projekta je da se mladi iz inostranstva upoznaju sa zemljom domaćinom i gradom, odnosno regijom koju ću istraživati.

Na početku samog projekta studenti iz inostranstva prisustvovaće dvodnevnoj konferenciji u Moskvi. Teme o kojima će se govoriti na ovoj konferenciji jesu međunarodni odnosi, ekonomija, obrazovanje, nauka, preduzetništvo, kultura i tradicija Rusije. Cilj ove uvodne obuke jeste međusobno upoznavanje učesnika projekta i razmena ideja i razmišljanja.

Sam projekat podrazumeva učešće na većem broju integracionih seminara vezanih za određeni grad ili regiju, posete obrazovnim i kulturim centrima, poslovnim inkubatorima i tehnološkim centrima date regije. Na osnovu svega što će videti ili čuti o ovoj zemlji, studenti iz inostranstva će svojim idejama i zapažanjima pomagati u organizovanju eksternih događaja poput okruglih stolova, otvorenih diskusija ili konferencija ne teme kao što su: razvoja nevladinih sektora u regionu, regionalna omladinska politika, preduzetništvo, međunarodni odnosi i slično.

U svojim radnim grupama studenti će razvijati i kreirati promotivne letke ili spotove, kao i promotivne online kampanje o datoj regiji i gradu. Pored toga, svaki od učesnika ovog projekta ima obavezu vođenja informativne blog stranice o svom iskustvo tokom istraživanja Rusije na ovom projektu. Na ovaj način prikazaćete Rusiju i vršnjacima u svojoj zemlji, što je i cilj ovog projekta.

Od učesnika ovog projekta zahteva se poznavanje engleskog jezika, dobre veštine pisanja i želja za istraživanjem i upoznavanjem ove zemlje.

Prijave su otvorene do 20. novembra 2014. godine, a selekcija studenata vršiće se na osnovu intervjua. Prijave možete naći na sajtu www.globalcitizen.rs. Tokom celokupnog trajanja projekta od 6 nedelja, za sve učesnike biće obezbeđen smeštaj od strane organizacije AIESEC.

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Čini ga mreža projekata širom sveta na teme poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacija mladih i širenja svesti i globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva. Kroz timski rad, u internacionalnom okruženju, stiču iskustvo u nevladinim ogranizacijama, školama, na Univerzitetima i u letnjim kampovima.

Nema komentara

Odgovorite