Žene se osećaju neprivlačno bez šminke

- -
0

make upPremda bi se svaki muškarac zakleo da najviše voli prirodni izgled svoje drage, kada na sebi nema ni trunčicu šminke, žene se i dalje osećaju neprivlačno dok svome lepom licu ne dodaju nijansu čarobnog praha nekog od mnogobrojnih preparata za ulepšavanje.

Rezultati najnovijeg istraživanja, pokazali su da se 44 procenata žena ustručava da izađe iz kuće bez šminke, čak da mrzi i samu pomisao na to da ih okolina vidi nenašminkane. Takođe, naglasile su da se bez šminke osećaju golo, neprivlačno i da imaju manjak samopouzadanja.

Sličnim istraživanjima, ustanovljeno je da svaka četvrta žena koristi kozmetičke proizvode za ulepšavanje od svoje trinaeste godine, kao i da se svaka treća žene nikada ne bi usudila da izađe iz kuće bez šminke.

Sudeći po ovome, kao i po nizu sličnih istraživanja, sprovedenih u poslednjih par godina, žene su postale zavisne od proizvoda, koji ističu njihovu lepotu, prikrivajući nedostatke, toliko da je korišćenje preparata za ulepšavanje postalo usko povezano sa samopouzdanjem kod žena.

Premda su svesne svih štetnih dejstava šminke, žene se nikada neće odreći njenih čari. Stoga, stručnjaci preporučuju da se, makar jedan dan u nedelji, odreknemo korišćenja ovih proizvoda, kako bismo dopustile koži da diše i da se oporavi.

Nema komentara

Odgovorite