Žena promeni frizuru 104 puta u životu

- -
0

woman-cutting-hairSnaga i lepota svake žene u najvećoj meri leži u njenoj kosi. Koje god boje i dužine bila, negovana kosa uokviruje lepo žensko lice, dajući mu posebnu notu. Kako bi kosa zadržala svoj sjaj i ostala negovana i privlačna, pripadnice lepšeg pola od svoje trinaeste, pa do šezdeset i pete godine, najmanje dva puta godišne idu u posetu frizeru.

Međutim, žene su sklone promenama, a kao što je rekao čuveni frizer Andrew Collinge “Žene su uvek koristile kosu kako bi promenile svoj izgled i ona obično ima vizualno najjači dojam, no umesto drastičnih promena, većina žena će se odlučiti za postepene promene.”

Tako da svaka žena, tokom svog života, u proseku 104 puta promeni svoju frizuru. Žena, u proseku, promeni tri boje kose, tokom svog života, a na listi najpoluparnijih boja nalazi se tamno smeđa. Druga po popularnosti, boja kose, kojoj žene najčešće podležu, jeste tamna boja meda, prati je svetlo smeđa. Na četvrtom mestu je boja mahagonije, dok platinasto plava zauzima tek peto mesto na ovoj listi.

Razni su razlozi zbog kojih žene podležu promenama, kada je u pitanju njihova frizura. Monotonost i dosadnost stare frizure, kao osnovni razlog za promenu, navodi 61 procenat ispitah žena. Čini se kako žene odlaze frizeru i kako bi pronašle utehu zbog svojih ljubavnih jada, s obzirom na to da je prekid veze odgovoran za promenu imidža 25 posto žena. Tek 17 procenata ispitanica navelo je pojavu sedih, kao motivaciju za promenu boje kose, pa i frizure.

Dve trećine žena na svetu je, makar jednom u svom životu, imalo ravno ošišanu kosu i šiške, dok bob frizura zauzima drugo mesto na listi najpopularnijih frizura na svetu.

Nema komentara

Odgovorite