Wake up, make up!

- -
0

make upOgledalce, ogledalce moje, koliko vremena provedemo pred tobom svakoga dana pažljivo birajući boje sa svojih omiljenih paleta, vešto rukujući mnogobrojim četkicama po svome licu? Iz dna u dan prepuštamo se toj umetnosti. Ustajemo najmanje sat vremena pre polaska na posao ili fakultet, kao bismo, pored neizbežne jutarnje kafe i pažljivo biranog stajlinga, naglasile svoju lepotu voljenom nam šminkom.

Kad se na taj svakodnevni ritual doda vreme, koje provedemo spremajući se za večernji izlazak, u proseku 474 dana svog života provedemo šminkajući se, ako je za verovati rezultatima britanskog istraživanja, koje je sprovela klinika za ulepšavanje Specialist Make-up Services.

Za trenutak se pozabavimo matematikom. Prosečna dama šminkajući se provede jednu nedelju godišnje. Kada bismo zašli u dublje analize, žene se radnim danima šminkaju 14,5 minuta, a vikendom deset minuta duže.

Kako nam je neko jednom rekao da su oči ogledalo duše, najviše pažnje posvećujemo ulepšavanju upravo ove regije, te na šminkanje očiju potrošimo 17 minuta, ukoliko se spremamo za izlazak, što znači da četvrtinu vremena ukupnog spremanja za izlazak, utrošimo na naglašavanje očiju.

Pa, drage dame, kakvo je Vaše iskustvo? Mislite li da zaista ovoliko vremana provedemo ulepšavajući se?

Nema komentara

Odgovorite