Pitali smo vas: Sreće, izazovi, očekivanja – 2013. se bliži

- -
0

Dok snežni galopi lagano prekrivaju tragove 2012. godine, rado ćemo je pamtiti po krunisanju ličnih apetita, dosezanju predela bezvremenih ambicija i ispisivanju još jednog poglavlja vrtložnih životnih nanosa.

Bilo da Vas u poslednje vreme pritiskaju prekratki rokovi za otplatu kredita, previše nula na fiskalnom isečku i premalo istih na bankovnom računu, ukoliko kao glavnog uzročnika glavobolja navodite šefa, profesora ili neljubaznu šaltersku radnicu u obližnjoj Pošti, jedno će Vas obradovati – prednovogodišnja euforija.

Uz manje migrene koje nenamerno može izazvati pronalaženje idealne haljine “za najluđu noć” i nerazumevanje ovog fenomena od strane muške populacije, Nova godina će nas obradovati sitnicama (koje sreću znače): novim početkom, lepšim i toplijim letom, sunčanijim prolećen, obojenijim jesenjim krošnjama – uopšte, idealnim vremenom za postizanje ličnih ciljeva koji će dovesti do boljeg sutra.

Iako je nekome izmamila suzu i pojačala njen sjaj, na 2012. godinu uskoro padaju zavese i bude nadu za iščezavanjem tamnih senki.

Pitali smo čitaoce portala Ritam Grada šta je ono po čemu će pamtiti 2012. godinu, kao i šta žele da ostvare ili “na svojoj koži osete” u novoj, 2013. godini, kojoj ushićeno šapućemo najlatentnije i najsnažnije želje.

“Ovu godinu ću pamtiti po svadbama na kojima nisam bila, a u 2013. želim da nađem posao i skrasim se… konačno” (Jelena, profesor engleskog jezika)

“Ovu godinu ću definitivno pamtiti po druženju sa ćerkicom koja je već počela da me vrti oko malog prsta i po još jednoj uspešnoj sezoni “Dosijea”. Od 2013. godine priželjkujem samo zdravlje, za sve ostalo ćemo lako.” (Mašan Lekić, Prva srpska televizija)

“Godinu 2012. ću pamtiti po tome što sam napravio krupan korak dalje u ostvarenju svojih ciljeva. Od 2013. (ako dođe) očekujem da prati tempo 2012. godine” (Nebojša, student)

“Ovu godinu ću pamtiti po mnogo čemu. Kada su u pitanju sportska dešavanja, rado ću se sećati Olimpijskih igara u Londonu i uspeha naših šarmantnih sportistkinja. Pored toga, verujem da niko neće zaboraviti Feliksov skok! Ovu godinu ću pamtiti i po predsedničkim izborima, kao i “zauzimanju prestola” od strane kvazi-radikala i naravno, u Srbiji svaku godinu obeleži teška materijalna situacija. Od naredne godine, da budem iskren ne očekujem puno. Ne nadam se nekom boljitku. Jedino što očekujem i želim je da ne dođe do pogoršanja situacije na političkom i ekonomskom polju. Od sebe očekujem da budem racionalniji u donošenju odluka i naravno da budem okružen dobrim ljudima.” (Milan, predmetni asistent)

“Ove godine ću se rado sećati po 18. rođendanima. U narednoj godini želim da upišem fakultet, to mi je glavni cilj, a za ostalo kako bude. Neću se buniti.” (Ana, maturantkinja)

“Godinu 2012. ću pamtiti kao jednu od najvećih teorija zavera kada je u pitanju smak sveta. A generalno – godina kao i svaka druga. Pamtiću je po studentskim danima u Kragujevcu i naravno po tome što sam upoznao svog idola, Radomira Mihajlovića Točka. Od 2013. godine očekujem progres na svim poljima – da budem bolji student, čovek i gitarista. Da smo živi i zdravi još godina sto!” (Filip, student)

“U ovoj godini sam osnovao udruženje mladih i u prvoj godini rada ostvarili smo zavidne rezultate. Zahvaljujući udruženju stekao sam nova poznanstva i upoznao drage ljude koje želim uz sebe i u narednoj godini, pa i svakoj sledećoj. Ovu godinu ću pamtiti i po tome što sam se zaposlio i naučio da cenim svaki dinar. U 2013. očekujem još više druženja, organizacija, inicijativa mladih i da upoznam devojku, srodnu dušu.” (Dejan, mladi aktivista)

“Posle velikog neuspeha u 2011. godini, ova godina koja je na izmaku, donela mi je ostvarenje sna – upisala sam fakultet kao budžetski student, položila sam vožnju iz prve, završila sam staž i položila državni ispit zaposlila sam se u struci. Od 2013. godine mogu da poželim da bude podjednako dobra kao 2012. i ja ću biti presrećna, jedino što nisam uspela da ostvarim, a mogla bi da mi omogući to je pronalaženje normalnog dečka!” (Monika, student)

“Godina 2012. je bila jako naporna godina za mene. Pamtiću je kao prelomnu godinu u svom životu, godinu kada sam donela najbitnije odluke, koje će odretiti pravac mog životnog puta. Međutim, u 2012. godini su se desile neke, meni ne baš prijatne, stvari. Stoga bih želela da mi 2013. donese lepe trenutke, koji će one ružne iz 2012. prekriti prašinom.” (Kristina, brucoškinja)

A šta je ono po čemu Vi pamtite ovu godinu? Koji poklon priželjkujete ispod novogodišnje jelke dekorisane u čast 2013. godine?

 

 

 

 

 

“Uspeh zavisi od truda.”

-Sofokle

Nema komentara

Odgovorite