Oproštajni govor razredne koji će učenici pamtiti celog života (VIDEO)

- -
2

razredna Smiljana Galjak

Jun mesec, mesec rastanka i novih početaka za maturante. Počinje leto, ali i novo poglavlje života, sledi fakultet, posao ili nešto treće. Mnoga se prijteljstva gase, bez namere za to, jednostavno se putevi nekih đaka nikad ponovo ne ukrste. Tužni đaci, ali i razredne starešine.

Smiljana Galjak dipl. inženjer saobraćaja koja predaje u Politehničkoj školi, razredna IV-12 (tehničar drumskog saobraćaja) na samom rastanku održala je govor koji je dirnuo mnoge.

“Naša razredna je pre svega jedna divna i osećajna žena, uvek nas je posmatrala i gledala kao njenu decu, imala stav prema nama kao majka, a posle kao razredna. Sa njom smo bukvalno odrasli i sazreli kao ljudi, trudila se da nas izvede na pravi put i stalno je ponavljala svoj cilj, a cilj joj je naš uspeh. Ona je svoju misiju ispunila, a sad je na nama da je završimo kako treba.”

Svoju ljubav koju oseća prema svojim učenicima koje voli kao svoju decu dokazala je na mnoge načine.

“Nemojte nikad da se trudite da budete bolji od drugih, budite najbolji za sebe”

Kritikovala, vikala, malo se i ljutila, ali sve sa velikim razlogom. Kritikovala nas da shvatimo grešku, vikala da bi nam ukazala i da bi ta greška došla do neke moždane vijuge. Delila je najbolje savete, bila tu kao druga majka, uvek je znala da pomogne. Ljubav, probleme, nesuglasice, sve je to dobro razumela.

Na ekskurzija je pokazala celoj školi kako se postupa sa decom. Na toj ekskurziji ona je bila naša drugarica, mi smo sa njom, ručali, pili kafu, šetali, gde smo bili mi bila je i ona i nije bilo odvajanja. Na toj eksurziji o svakom je brinula, svakog je uvek pitala da li treba novac, sve kao roditelj. Volela je istinu i da smo svi iskreni, to je i postigla, naučila nas je šta znači iskrenost.

2 Komentara

  1. Zavrsio sam Prvu tehnicku i prvi put vidim ovu zenu.
    Retkost je ovakva simbioza razredne sa odeljenjem ali kada neko poput ove zene stane na jednom ovakvom zadatku onda srednja skola predstavlja jedan najlepsi period odrastanja. Tek posle srednje su prave muke jer ili radis ili studiras i u oba polja je borba za opstanak.
    Bravo za razrednu koja ima veliko srce !

  2. UMIHANA CUVIDINA IMA NAJBOLJE NASTAVNIKE I RAZREDE U CIJELOM SVIJETU. KO MISLI DA SAM U KRIVU NEKA PISE NA KOMENTARE. MI 5 CETIRI IMA NAJBOLJE NASTAVNIKE, LIKOVI SUPER JE MUZICKO MELISA SALIHOVIC IBRAHIMOVIC TJELESNI JASNA DA TI DA RADIS SVE RAZREDNA NERMINA HAMIDOVIC RASMIZ BOSANSKI… NASTAVNICI SU KO DUSA I BOLJA JE OSNOVNA SKOL NEGO SREDNJA. DJECIJE DOBA JE NAJBOLJE…I USPUT TI mixy 94 posalji neke radove koje si radijo u 5 razredu sigurna sam da bolje crtam od tebe.

Odgovorite