Neverovatne prijave Komunalnoj policiji

- -
0

Komunalna policija u našem gradu počela je sa radom 7. marta 2011. godine. Od tada građani su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa nadležnostima ove službe, prijave i reše neke probleme na ovaj način ili makar dobiju adekvatan savet i budu upućeni nadležnim ustanovama koje bi im mogle pomoći.

Kragujevac kao zdravije mesto za život, čistiji grad, uredniji, lepši, to su zajednički ciljevi građana i komunalne policije. Ali, različiti ljudi različito vide funkciju ove službe. Zato Komunalna policija od samog početka rada prima razne neverovatne i zanimljive prijave, o čemu smo razgovarali sa Sašom Milenkovićem, načelnikom Komunalne policije.

„Stigla nam je prijava da se jedna gospođa bavi crnom magijom i da mi to sprečimo“, počinje priču Saša. „Pošto je bilo nemoguće ubediti gospođu da mi taj problem ne možemo da rešimo, krenula je da nas ispituje šta su naše nadležnosti i rešenje svog problema pokušala je da nađe kroz buku. Naime, rekla je da joj buku prave brojni automobili onih koji dolaze da im komšinica vrača“.

Izgleda da se komšinice u našem gradu ne vole baš mnogo, jer su prijave tog tipa redovne i brojne. Komšinica koja kuva ručak na terasi, nekome je zapala za oko, ali je i te kako zasmetao i komšija penzioner koji radi na buvljaku i stiče ekstra-profit, a ne plaća pdv za to.

Nepoznate životinje koje se kreću po tavanu trebalo je, po mišljenju jedne naše sugrađanke, da uhvati Komunalna policija. Ona je prijavila da nešto skiči i škripi po tavanu, ali nije znala da precizira o kojim je životinjama reč. Komunalni policajci su došli u ovom „slučaju“ čak do te situacije da su gospođi pokazivali na internetu slike raznoraznih životinja koje bi mogle doći u oipticaj. Međutim, situacija se dodatno zakomplikovala kada je gospođa prepoznala puhove, jer ih je, navodono, videla jednom na kratko. „Zaista smo hteli da izađemo u susret, ali nismo mogli ni da pretpostavimo dokle će dogurati ova priča. Kontaktirali smo lovce, ali se ispostavilo da su puhovi zaštićeni zakonom! Usledili su dalje pozivi nadležnim ustanovama i od jedne, naizgled, bezazlene situacije, napravio se veliki posao“, priča nam Milenković.

Osice i pčele iz dvorišta i kuća, takođe bi, po mišljenju naših sugrađana, trebalo da isteruju koimunalni policajci, ali i da spašavaju malu sovu koja je ispala iz gnezda.

„Sprečite Kineze da hvataju patke na jezeru“, glasila je prijava zbog koje je Komunalna policija takođe morala da kontaktira lovce, Šumsku upravu, lovokradice.

Prijave slične ovima bile su brojnije na samom početku rada Komunalne policije, kada su pojedini građani mislili da je najzad uspostavljena služba koja će rešiti baš sve njihove probleme u okolini i jedva čekali da krenu sa zahtevima. Sada su neverovatne prijave ređe, bude ih par mesečno. „Ima onih koji godinama obilaze sve institucije po gradi i jedva su čekali da dođemo“, objašnjava Milenković. „Trudimo se da svima izađemo u susret koliko god da je moguće, da ih makar uputimo gde treba“, kaže on.

Sugrađani kojima je zaista neophodna pomoć Komunalne policije ovu službu mogu kontaktirati putem telefona 034 506 117 ili 0602340115.

Nema komentara

Odgovorite