Jovana Prodanović: „Razumem čoveka koji je nemoćan i treba mu pomoć“

- -
0

jovana-prodanovic

Nepune tri godine su prošle od kako je Jovana doživela ono što nije ni sanjala. Saobraćajka koja je potresla ceo Kragujevac promenila je Jovani život. Prvo se vodila borba za život, a kasnije i za levu nogu za koju su doktori u Kragujevcu predviđali amputaciju. Noga je spašena posle 19 operacija, ali njeno lečenje na Vojnomedicinskoj akademiji i dalje traje.

Zahvalna sam medicinskom osoblju Kliničkog centra u Kragujevcu jer su mi spasili život, kao i medicinskom osoblju i timu lekara na Vojnomedicinskoj akademiji, naročito dr Kozarskom i dr Košutiću. Meni dragim ljudima, posebno majci koja se nije odvajala od mene.

Završila je srednju medicinsku školu i počela staž na opštoj hirurgiji, međutim on je prekinut. Jovana je trenutno fokusirana na svoj kompletni oporavak, ali ima želju da stažiranje završi kako bi radila u zdravstvu.

Sada najbolje razumem čoveka koji je nemoćan i treba mu pomoć“ – navodi Jovana dodajući da nije pogrešila u odabiru svojih prijatelja jer su se u ovoj teškoj situaciji prepoznali oni pravi, oni za ceo život.

jovana-priajtelji

Tokom oporavka imala je negativne misle koje se tiču njene noge, ali je nadom i verom u sebe uz neizmernu podršku dragih ljudi istu zamenila pozitivnom i čekala da sve dođe na svoje.
Preživela je sve kao junak, sad širokim osmehom očekuje da joj se dešavaju samo lepe stvari jer su one loše prevršile svaku meru.

Strpljen-spašen“ – Jovana za kraj.

jovana-prodanovic2

Nema komentara

Odgovorite