Gde večeras? Kako gde, pa u JOBS!

- -
0

Mnoge generacije svoje najluđe i najlepše dane provele su u jednom lokalu pored opštine, tačnije u zgradi Samoupravljača, u JOBS-u. To možda nije bio najlepši lokal u gradu, ali je bio najbolji, klub u koji su svi neverovatno želeli da uđu. Redovi za ulazak u Jobs bili su redovno nesnosno dosadni, jer se čekalo po 30 minuta, ako ne i više na ulazak unutra, ali najvažnije je bilo ući, čekanje je prema onome što je bilo u JOBS-u gubilo na vrednosti.

Mnogi su znali da kažu “znalo se ko dolazi u JOBS”, da znalo se ceo grad. Atmosfera i ekipa je neponovljiva, JOBS, nažalost dugo ne radi i mnoge generacije koje su došle uskraćene su za osećaj dobrog druženja, gde su svi skoncentrisani jedni na druge, gde je čak i muvanje bilo mnogo lakše sprovesti u delu, svi su bili na maloj površini lokala, nije bilo otuđenosti koja vlada u velikim i fensi mestima.

JOBS je postao gradski mit, često se čuje u razgovoru “E da nam je sada JOBS” to govori koliko je ovaj lokal bio ravan instituciji noćnog života.

Tu smo nekako učili da živimo, da gledamo na sat da ne okasnimo kući, iako se to redovno dešavalo, ko bi propustio i minut da ne bude u JOBS-u do kraja.

Tu su se neki prvi put poljubili, našli devojku, raskinuli, pomirili se, zaljubili se, dolazili da šmekaju gradske cice, da se naprave važni, da se prvi put napiju onako “muški” za sve pare.

Kada je JOBS zatvorio svoja vrata za svoje verne posetioce, gradske face i obične srednjoškolce, boga mi i osnovce koji su imali limitiran izlazak, više nikada nigde nije bilo te atmosfere, tog pozitivnog ludila, dobrog đuskanja. Takva ekipa, istina je, ne okuplja se dva puta. I ne bi se začudili mnogi ako bi jednog jutra osvanuo “klub ljubitelja JOBS-a” jer to mesto zračilo je posebnim ritmom i ljudi koji su radili na njegovom imidžu i ne slute kakvu su veličinu svorili za uspomene, sećanja, pohvale i žaljenje što Kragujevac više nema mesto pod nazivom JOBS.

 

Nema komentara

Odgovorite