Danas je 12.12.(20)12. Verujete li u simboliku?

- -
0

Ako verujete, požurite da stanete na ludi kamen baš danas u 12 časova i 12 minuta! Naime, po kineskom feng šuiju, smatra se da poklapanje ovolikih dvanaestica u jednom datumu označava veliku sreću u ljubavi. Stoga, ne bi trebalo da Vas začudi da je samo u Hongkongu podneto 696 zahteva za venčanje na današnji dan, što je mnogostruko više od dnevnog proseka u toj zemlji (naročito imajući u vidu da je u pitanju radni dan). U Singapuru (čije je stanovništvo 3/4 kinesko) takođe će biti veselo s obzirom da će tamo 540 parova reći svoje sudbonosno “da”.

Međutim, treba izdvojiti da je ovaj datum ipak manje popularan od prošlogodišnjeg 11.11.(20)11. – simbol večne ljubavi, kao i pretprošlogodišnjeg 10.10.(20)10. –  koji je predstavljao simbol savršenstva.

Sa druge strane, javljaju se i proroci (ovaj put zapadnjački) koji ovaj datum povezuju sa mračnim otvaranjem nebeske kapije koji u stvari predstavlja uvod za smak sveta koji će se desiti 9 dana kasnije!

I to nije sve, treba reći da u numerologiji broj 12 označava savršenu harmoniju i da sadrži ogromnu duhovnu energiju. 12 meseci ima u godini, 12 horoskopskih znakova, 12 apostola uz Isusa, u grčkoj religiji vladalo je 12 bogova na Olimpu, u Islamu je 12 sledbenika Muhameda… kao što vidimo veliki broj religija je upravo vezan za broj 12.

Na kraju, treba primetiti i da je 12.12.12. poslednji ciklični datum koji će neko od nas doživeti (poslednji je u ovom milenijumu), tako da, sada kada smo i ovaj doživeli, možemo najzad da se malo odmorimo od “mudrih” proroka i njihovih kataklizmičkih predskazanja.

Nema komentara

Odgovorite