Dan pred predizbornu tišinu

- -
0

 

make-it-stop„Jesti li spremni deco?“

„Jesmo kapetane!“

„Ne čujem vas!!!“

„Jesmo kapetanee!!!!!“

Mesec dana bombardovani raznim obećanjima sumnjivog karaktera, vozili zaobilaznicama jer se neko konačno setio kakvi su putevi u našoj zemlji, pa rešio da pospe malo (kad kažem malo mislim malkice) asfalta po makadamima i rupama na putu, gasili televizor kad god nekome kravata upadne u kravlju balegu i dočekali dan pred predizbornu tišinu. Premda kandidate ne možemo da nabrojimo, jer ni sami nismo svesni koliko ih ima, svaku reklamu znamo napamet. Uhvatimo sebe kako pevamo zarazne političke pesme, pa se zgranemo kad shvatimo šta nam teče mislima.

Došao je dan kada političku reklamu gledamo sa osmehom na licu, koji govori „Mamicu ti, još te danas gledam, od sutra više neću glas da ti čujem!“. Tako bude prvih 146490 puta kad odgledamo reklamu, ali već 146491 put ne može ni da nas uteši vera u „bolje“ sutra (ako ne bolje, barem bez političara i štala, a to je minimalni napredak ka – boljem). Danas su se razgalamili, ne može čovek TV da uključi, al’ neka, neka, JOŠ SAMO DANAS.

Kada dođete do stadijuma da više ne možete da dočekate predizbornu tišinu, preduhitrite je! Isključite televizor, računar, radio, dobro zatvorite prozore da radio talas slučajno ne pronađe put od komšijinog radija do Vašeg uha, čitajte neku zanimljivu knjigu, u kojoj nema pomena politike (novine nikako ne dolaze u obzir) i oslobodićete se iritirajućeg glasa, koji laže. Međutim, ako u tom trenutku sopstvene pobede nad političkom kampanjom uhvatite sebe kako pevate neku od političkih pesmica, oni su pobedili.

 

Nema komentara

Odgovorite