Trio „Zigot“ u „Twist“-u

- -
1

zigotKragujevački sastav „Zigot, pretežno rokenrol i bluz muzičkog pravca, osnovan je davne 2001. godine. Postava se tokom proteklih godina menjala, a danas je čine: Miloš DugićDugi (vokal, gitara), Aleksandar Radovanović Aca (vokal, bas), Marko Jelesijević Jeldža (vokal, bubnjevi).

Kao bluz trio sa interesantnim i originalnim pristupom muzici, ali i neobičnim izborom pesama, učiniće Vam veče veoma zanimljivim. Ono što ovaj bend čini posebnim i drugačijim jeste upravo pevačka trojka, što doprinosi boljem živom nastupa i kristalisanju sada već prepoznatljivog zvuka.

„Zigoti“ će nastupiće u klubu „Twist“  9. januara, sa početkom u 22 sata.

–  Svirka se obično sastoji iz tri dekade. Pretežno je u pitanju strani rokenrol i bluz. Sviramo obrade pesama mnogih bendova kao što su: „The Beatles“, „The Doors“,  „The Rolling Stones“ . Krećemo se kroz periode pedesetih, šezdesetih, sedemdesetih godina i uglavnom je zastupljen klasičniji rok. Što se tiče našeg autorskog rada, do sada smo objavili nekoliko singlova i nadamo se da će se u ovoj godini stvoriti svi potrebni uslovi za realizaciju našeg prvog albuma, kako bismo se posvetili i promociji autorskih pesama. Za sada je ovo samo jedna „cover“ varijanta, svirke na kojima pretežno publiku zabavljamo obradama, a na taj način i mi širimo svoje vidike i dobijamo nove ideje  – otkriva Aleksandar Radovanović.

Ulaz na svirku je slobodan.

1 komentar

Odgovorite