ŠTA JE TO LJUBAV?

- -
0

Definicija ljubavi ne postoji, svako je oseća drugačije, jedinstvena je i nekad neopisiva. Danas slavimo ljubav, kao i svakog drugog dana. Naši najmlađi još uvek nisu svesni da je ovaj dan poseban i šta predstavlja. Jedino što sigurno znaju je da nesebično pokazuju ljubav bez skrivene kauze. Možda je vreme da nam deca održe lekciju o ljubavi jer su oni i jedini koji još uvek nisu pod uticajem raznih kriterijuma koje nameće današnje društvo.

output_3OdWE8

Tadija Ristić (5) – Ljubav je kad me mama ljubi, a meni se ne ljubi, ali je ipak pustim da me ljubi, jer se njoj ljubi.

Marko Atanasijević (7) – Kada me Riki liže iako se ceo dan nisam igrao sa njim.

Danijela Dimitrijević (5)- Ljubav je to kad se vole mama, tata, bata i seka.

Natalija Prokić (10) – Za mene je ljubav kada se dečko i devojka vole, ne svađaju i cinkare jedno drugog. Momak treba biti pažljiv prema devojci i da je po neki put iznenadi poklon ili porukom. Ljubav je jedna normalna stvar.

Aleksa Todić (13) – Ljubav je nešto što te čini srećnim i nešto što osećaš prema nekoj osobi!

Isidora Rakić (6) -To je kad nešto voliš, kad nešto poštuješ.

Novak Ilić (6) – Ljubav je kada se zaljubiš i nekoga voliš! Ja najviše na svetu volim svoju porodicu i mislim da je to ljubav!

null

Viktor Lalović (2,5) – Kad smo ga pitali šta je to za tebe on kaže onako nežno kroz osmeh „Ljubav…” i krene da nas poljubi. Mali je, još uvek ne zna ništa od tih stvari, sve radi po osećaju. – izjavljuje majka Irena.

Lenka Stojčević (13) – Ljubav je osećanje koje svakodnevno živi sa nama. Ljubav pružamo jedni drugima. To je emocija koja je satkana od razumevanja i dobrote, ponekad i hrabrosti. Ljubav je nešto najlepše i najuzvišenije što nam život poklanja. Ljubav je kad pogledaš voljenu osobu i na usnama ti se zacakli osmeh. Ljubav treba čekati, čekati da počne i ne dati joj da se ikada završi. Ljubav su leptirići u stomaku ! Ljubav je, kada se grlim, beskonačno dugo, sa bratom i sestrom. Ljubav su moji roditelji! Ljubav su moji prijatelji! Ljubav je muzika! Moja-jedina! Ljubav je svaki dan, svaki čas. Ljubav su snovi i moja maštanja, nadanja. Ljubav je sve oko mene. Samo je treba osetiti i uhvatiti, ubaciti u srce i tako živeti!

Dunja Vukmirović (3) – Ljubav znači srce.

Lena Trtić (4) – Ljubav je kada me volite. To je poljubac i zagrljaj. Ljubav je kada mama poljubi tatu, ali u obraz jer baka kaže da nije lepo da se ljube u usta.

null

Darja (9) i Maksim (7) Dimić – Ljubav nije samo kad se dečko i devojka vole, već i ljubav prema porodici. Volimo mamu, tatu i seku. Ljubav može biti i prema nečemu što radimo, čime se bavimo.

Kalina Slavković (5) – Ljubav je mama, tata, Petra… Ljubav je kada se neko voli. Ljubav je Maša. Ljubav je kada obučem haljinu. Ljubav je kada se igram. Ljubav je sneg. Ljubav je kada Lenka peva.

Maša Mijajlović (8) – Ljubav je kada se neko voli, kada se grli i ljubi. Ljubav je kada neko voli da ide kod nekog kući zato što ga voli. Ljubav je kada osećaš ljubav u srcu.”

output_jI6QzK
Vanja Zubić (10)- Kada ti kažem da te volim, a pritom ne lažem, to je prava ljubav.

Kasija Pavićević (5) – Ljubav je kad se neko voli. Kad se zaljubiš u prvom razredu. Kada voliš nekoga i nećeš da se odvojiš od njega. Kad voliš mamu i tatu – to je ljubav prava! Ljubav je kad imaš brata i ne možeš da se odvojiš od njega koliko ga voliš! Ljubav je kad imaš neku igračku koju mnogo, mnogo voliš, pa čak i spavaš sa njom. Kada drugar drugarici pokloni ružu. Kad si prvi dan u školi, a jedva čekaš da upoznaš svoju učiteljicu. Ljubav je kad mama i tata tebe mnogo vole i kupe ti najlepšu igračku i nove rukavice. Kada me mama odvede u kafić i naruči palačinke i kad mi tata kupi palačinku i donese mi kući. Kada drugar zagrli drugaricu i poljubi je; i ona isto zagrli drugu drugaricu i poljubi je. Ljubav je kada me tetka vodi u bioskop. Ljubav je kada grliš mamu i tatu…

Ognjen Stamatović (7) – Ljubav je nešto što osećaš pa ti daje nešto iznutra. To osećaš kad vidiš nekog ko ti je drag i tako to…

null

Nikolić Stevan (10) – Ljubav je osećaj koji nas spaja i ne da nam da se razdvojimo od onoga što volimo. Ljubav je kada nas mama tera da učimo. Ljubav je kada ti brat kupi sladoled, ali od svojih para. Ljubav je kada pustiš nekoga da te nauči nečemu što zna bolje od tebe. Ljubav je kada pomogneš mami da prebije tatu :D.

output_YsXXXBsadsa

Mina Matejić (11)- Ljubav je kada se dve osobe vole, postoji više načina za ljubav. Ljubav prema drugarstvu, prema porodici. Najveća ljubav je prema svojoj porodici, tu se svi vole…

Natalija Dačović (10) – Ljubav je kada nekog istinski voliš…baš stvarno. Kada je neko sa tobom i u dobru i u zlu. Kada je uz tebe i kada si nervozan i kada se ugojiš :D. Ljubav se pokazuje tako što se ne tučeš sa njim, ili se tučeš malo pa ti bude posle žao. Kad se zaljubiš pa se mlatiš ispred te osobe jer ne možeš ništa pametno da kažeš i ispadaš glupa.

David Arsić (6) – Ljubav je kad se voli majka, ljubav je kad se zaljubiš. Ljubav je kad si na venčanju i kad nekome daš cvet.

null

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite