OŠ „Natalija Nana Nedeljković” u Vinjištima opstaje zahvaljujući volji meštana

- -
0

OŠ „Natalija Nana Nedeljković” u Vinjištima već dugi niz godina ima samo jednog prosvetnog radnika. Ni to nije sprečilo učitelje/učiteljice da svoj potpuni potencijal pokažu tako što uspevaju da uče predškolce kao i đake do IV razreda.  Usklađivanjem rasporeda svih đaka oni uspevaju da prenesu znanje na decu koja žive u ovom i te kako znamenitom selu.

Zbog starosti same zgrade u kojoj se drži nastava bilo je okolnosti zbog kojih je opstanak škole dovođen u pitanje. Naravno, orni meštani i roditelji đaka su međusobnom saradnjom, a i saradnjom sa školom nalazili rešenje i na taj način produžili postojanje škole u kojoj su i oni sami učili i na neki način stvorili sebi temelj znanja.

Naime, za vreme trajana mandata prošle direktorke Dubravke Vranić došlo je do urušavanja krova škole. Održavanje same nastave pod tim uslovima nije bila bezbedna pa je grad Kragujevac donirao materijal da se napravi novi. Meštani, roditelji, a i sami učenici vredno su pomagali u rešavanju tog problema. Selo ipak nije odustalo.

Ubzo nakon toga napravljen je parkić i ulepšano je dvorište malim letnjikovcem, ljuljaškama, klaskalicama i prenosivim golovima. Na polju tehnologije porodica Cvetić ima veliku ulogu jer svojim otključanim wifi-jem pomaže deci da pristupe internetu.

Kako bi se modernizovao enterijer škole u saradnji sa roditeljima i prijateljima juče je postavljen novi laminat.  Na inicijativu roditelja uz podršku škole koja je dala pola iznosa za kupovinu laminata koji su birali roditelji među kojima je profesionalni stolar možete pretpostaviti da je isti postavljen na profesionalan način.

Prema rečima Katarine Janićijević direktorka Dragana Mijović  jutros je obišla školu i nije krila oduševljenje. Zadovoljna kako su roditelji odradili posao spremna je za dalju saradnju.

Ko zna možda je sledeće grejanje ili kompijuter.  Volje nikad dosta.

 

 

Nema komentara

Odgovorite