Od nedelje ponovo vremenske neprilike – kiša, pljuskovi, grmljavina

- -
0

girl-windowIzgleda da se svetu zaista ne može ugoditi – kiša je dosadna, ali je vrućina nepodnošljiva, pa u poslednje vreme sve više čujemo žalbe prijatelja i poznanika na “ovu vrućinu” – talas osveženja nezadovoljnima stiže krajem ove sedmice, dok će vremenske nepogode istovremeno rastužiti mnoge zaljubljenike u lepo vreme i visoke temperature.

U Srbiji temperatura do 35 stepeni ostaje do nedelje kada se, uz vrućinu, očekuju nepogode uz grmljavinu, olujni vetar i obilne padavine do 30 litara po kvadratnom metru za 12 sati, upozorio je danas Hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo, uz lokalne kratkotrajne pljuskove i grmljavinu. Vetar će sutra biti slab do umeren, pretežno južni. Jutarnja temperatura iznosiće od 17 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 32 stepena do 37 stepeni.

U Srbiji će i u nedelju vreme biti pretežno sunčano, u severnim i zapadnim krajevima malo svežije, a na jugoistoku i dalje veoma toplo, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

U ponedeljak će vreme biti osetno svežije u svim krajevima, ali i dalje toplo, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom većinom popodne i uveče.

Od utroka do idućeg petka vreme će biti promenljivo oblačno i sveže, s maksimalnom temperaturom oko ili malo ispod prosečne za kraj juna. Mestimično će biti kiše, pljuskova i grmljavine.

Meteorološke prilike mogu dovesti do daljeg pojačanja tegoba većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje osobama sa kardio-vaskularnim tegobama i astmatičarima.

Moguće tegobe su nesanica, glavobolja i smanjena radna sposobnost. Svima se preporučuje zaštita od sunca i izbegavanje većih fizičkih napora od 10 do 17 časova.

Nema komentara

Odgovorite