Kragujevački glas osvojio Helsinki 2007. godine (VIDEO)

- -
0

marija“Molitva”  i Kragujevčanka  Marija Šerifović 2007. godine donele su u Srbiju titulu pobednika Evrovizije, koja je održana 10. i 12. maja 2007. godine u helsinškoj Hartval Areni u Finskoj.

Podsetimo se da je kragujevački ženski vokal bivše gimnazijalke, Marije Šerifović, dobio po 12 poena od Crne Gore, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Švajcarske i Makedonije i sa ukupno 268 poena osvojio Helsinki i Srbiju predstavio kao državu koja ume da prepozna talenat i uživa u kvalitetnoj muzici.

Muziku za pobedničku pesmu komponovao je Vladimir Graić a tekst je napisao Saša Milošević Mare. Marija Šerifović je na sceni imala podršku pet sjajnih pratećih vokala – Suzane Dinić, Ane Milenković, Ivane Selakov, Sanje Bogosavljević i Ksenije Milošević.

Ove godine u Malmeu 14. maja, Srbiju će predstavljati finalistkinje Prvog glasa Srbije, Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović, trio “Moje tri” sa pesmom “Ljubav je svuda” sa 23.959 glasova publike, koliko su osvojile na takmičenju Beovizija.

Dok Srbija slavi pobedu mladih i talentovanih vokala, pravo je vreme da se Kragujevčani prisete trijumfa sugrađanke iz 2007. godine.

Nema komentara

Odgovorite