Večeras premijera dokumentarca o Goranu Nikoliću

- -
0

Večeras od 19 sati, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, održaće se premijera dokumentarnog filma „Otvorenih očiju“, priče o Goranu Nikoliću, maratoncu koji je ušao u „Ginisovu knjigu rekorda“ istrčavši 55 maratonskih trka za 55 uzastopnih dana. Goran je rođen sa pet posto vida na jednom oku, dok na drugo ne vidi uopšte.

Ostvarenje prikazuje njegov život, razmišljanja i podvig koji je ostvario, a koje on sam govori u kameru dok trči stazama kragujevačkog Spomen parka “Šumarice“. U isto vreme, ovo je i priča o snazi volje kao pokretačke snage u čoveku, pronalaženju alternativa u životima osoba rođenih sa invaliditetom kao i pomeranju granica ljudske izdržljivosti. Posle beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, dokumentarni film “Otvorenih očiju“ premijerno će biti prikazan večeras u Kragujevcu od 19 sati u bioskopu Cineplexx Plaza, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi Gradske uprave.

Grad Kragujevac od samog početka podržava Gorana Nikolića i njegove ideje i misiju, jer je on u sebi nosi čvrstu veru i uverenje da se uvek može mnogo više uspeti i postići. Pored lokalne samouprave Kragujevca, Gorana prati i podržavaju mnoge institucije, ljudi dobre volje, velike kompanije kao što je Delta fondacija. Goran Nikolić je, tokom osvajanja rekorda za Ginisa, ime grada Kragujevca proneo s ljubavlju i velikom posvećenošću, rekla je konferenciji Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Film nije lična promocija, niti promocija kompanije koja je finansirala ovo ostvarenje, ali svakako predstavlja očuvanje sećanja na vreme i ljude koji su podržali ceo moj poduhvat. Siguran sam da će poruka koju sam želeo da pošaljem dopreti do svakog gledaoca. Moja poruka za svakog čoveka je da u sebi gaji moto “…da, i…“ umesto “…da, ali…“ jer ovaj drugi sa sobom nosi mnogo pitanja i razloga da se nešto ne uradi. Za mene trčanje predstavlja deo mentalne higijene i svakodnevice tako da sve ovo i ne posmatram kao neki veliki poduhvat. Bavljenje sportom za mene je prvo bio hobi, pa pasija a danas je moj “…da, i…“, objasnio je glavni akter filma, Goran Nikolić.

Konferenciji su prisustvovali koscenarista i snimatelj maratonskih scena Miroslav Aksa Aksentijević i predstavnici Delta Fondacije Aleksandra Jeličić, zamenica upravitelja Delta fondacije i Vanja Knežević, menadžer projekta.

Ulaz je slobodan.

Nema komentara

Odgovorite