Pet novih filmova od sutra u „Cineplexx-u“

- -
0

repertoar bioskopNa repertoaru bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ od sutra će se naći pet novih filmova: „Hičkok“, „Jadnici“, „Pored puta“, „U dobru i zlu“ i „Ljubav“, dok će u utorak, 5. marta, premijerno biti prikazana komedija Gorana Markovića „Falsifikator“.

Hičkok je ljubavna priča o jednom od najpoznatijih svetskih reditelja, Alfredu Hičkoku, i njegovoj ženi, Almi Revil, u toku snimanja jednog od najuticajnijih filmova svih vremena „Psiho“, 1959. godine.

Hičkok (Entoni Hopkins), izuzetna filmska ikona koja stoji iza nekih od najšokantnijih filmova, kojima dominiraju zlo i intriga, ima i skrivenu stranu – kreativno eksplozivnu romansu sa jakom ženom i filmskim saradnikom, Almom Revil (Helen Miren). Ovo je priča o njihovoj zanosnoj i kompleksnoj ljubavnoj priči, prikazana kroz jednu od njihovih najizazovnijih filmskih avantura – snimanje jezivog trilera „Psiho”, koji će postati rediteljev najkontroverzniji film. Nakon snimanja ovog filma, ništa u vezi sa filmom više nikada nije bilo isto – ali malo ko zna da je za to odgovorno dvoje ljudi.

Ulogu popularne Dženet Lej iz „Psiha“ tumači Skarlet Johanson.

Projekcije:
čet, pet, pon, sre: 18:30, 20:30, 22:30
vikend: 18:30, 20:30, 22:30
uto: 18:30, 20:30, 22:20

Jadnici (Les Misérables) su filmska adaptacija globalne pozorišne senzacije nastale po romanu Viktora Igoa. Ovaj film je nominovan u čak osam kategorija za Oskara, a pobedio je u tri – najbolja ženska sporedna uloga (En Hetavej), najbolji miks zvuka i najbolja šminka i frizura. Prethodno je nagrađen sa tri Zlatna globusa, kao i prestižnom Bafta nagradom u čak četiri kategorije.

Ovaj mjuzikl, u kome su glumci pevali direktno na setu, a ne na plejbek, okupio je velika imena poput Hjua Džekmana, En Hetavej, Rasela Kroua i Amande Sejfrid.

Smešteni u Francusku iz 19. veka, „Jadnici“, pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament opstanku ljudskog duha. Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

Projekcije:
radni dan: 18:40, 21:30
vikend: 18:40, 21:30

Pored puta (Along the Roadside) – Dvoje ljudi različitih kultura, iz potpuno različitih krajeva sveta kreću na najveći muzički festival u Kaliforniji. Na tom putovanju saznaju mnogo o sebi i jedni o drugima. Varni je samoproklamovani mornar koji je napustio jednu obalu, ali nije još dosegao drugu, te kada njegova devojka zatrudni, on seda u kola i odlučuje da se preseli u Los Anđeles s namerom da svoj san o brend dizajnu pretvori u stvarnost.

Na tom putu upoznaje Nenu, turistkinju iz Nemačke koja ide u Kaliforniju na koncert svog omiljenog benda. Njih dvoje nastavljaju put zajedno, ukrštajući staze s mnogim likovima, među kojima je i Srbin Miltun.

U filmu glume: Majkl Medsen, Lazar Ristovski, Iman Kroson, Anđelina Henč, Danijel Grozdić…

Projekcije:
radni dan: 16:30
vikend: 16:20

U dobru i u zlu (Silver Linings Playbook) je porodična drama, komedija i ljubavna priča po romanu Metjua Kvika. Ovaj film je takođe imao osam nominacija, ali je dobio samo jednog Oskara i to za glavnu žensku ulogu (Dženifer Lorens).

Život ne ide uvek po planu… Pet Solatano (Bredli Kuper) izgubio je sve – kuću, posao i suprugu. Pošto je osam meseci proveo u državnoj instituciji, sad ponovo stanuje sa majkom (Džeki Viver) i ocem (Robert De Niro). Odlučan je da ponovo izgradi život, ostane pozitivan i ponovo osvoji suprugu, uprkos velikim izazovima koje je donela njihova razdvojenost. Njegovi roditelji žele da ponovo stane na noge i zajedno sa njima uživa u njima omiljenom fudbalskom klubu iz Filadelfije. Kad Pet upozna Tifani (Dženifer Lorens), misterioznu devojku punu sopstvenih problema, sve se zakomplikuje. Ona se ponudi da mu pomogne u novom povezivanju sa suprugom, ali samo ako joj on uzvrati uslugu. U međuvremenu veza među njima počinje da jača, a oblaci nadvijeni nad oba njihova života počinju da dobijaju srebrni porub.

Projekcije:
radni dan: 17:00, 21:50
vikend: 17:00, 21:50

Austrijski film Ljubav (Amour) dobitnik je Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja, a bio je nominovan u još četiri kategorije. Na 65. Kanskom festivalu osvojio je laskavo priznanje za najbolji film – „Zlatnu palmu“.

Žorž i Ana su dvoje penzionisanih profesora muzike, čija je ljubav stavljena na probu kada se Ana nađe na samrti.

Prilikom operacije, Ana ostaje delimično paralizovana i završava u invalidskim kolicima. Ona tera Žorža da joj obeća da je neće vratiti u bolnicu ili poslati u starački dom. Njeno stanje se pogoršava, ali Žorž ne prestaje da se brine o njoj. Njihova ćerka Eva želi da stavi majku u dom, ali Žorž ne želi da prekrši obećanje. On unajmljuje sestru koja bi pomogla Ani, ali je ubrzo otpušta, jer saznaje da se loše ponaša prema njoj. Žorž ostaje sa Anom do kraja, tražeći način da joj pomogne.

Projekcije:
radni dan: 22:50
vikend: 17:00, 19:40

Falsifikator – priča se odigrava se krajem šezdesetih godina prošlog veka. To je vreme kraha ideala o pravednijem i poštenijem životu koje su studenti širom sveta istakli u velikoj pobuni 1968. godine i početak kraja jedne isto tako velike iluzije koja se zvala Jugoslavija.

Anđelko je direktor osnovne škole u malom bosanskom mestu Dubica. Veruje u Jugoslaviju i obožava njenog vođu Josipa Broza Tita. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: on je falsifikator, pravi lažne školske diplome. Ne čini to iz koristoljublja već zato što je ubeđeni filantrop. Jednoga dana, sused kome je Anđelko napravio diplomu kožarske škole, da bi se osvetio lokalnom veterinaru, prijavljuje policiji da i ovaj ima Anđelkovu diplomu. Naš junak je zato prinuđen da beži u veliki grad. Tamo živi ilegalno, kod jataka kojima je nekada napravio diplome. Ali jednoga dana Anđelko nabasa na svog školskog druga Sulju, koji je pripadnik Državne bezbednosti. Suljo hapsi Anđelka i ovaj završava u zatvoru. Društvo u Anđelkovoj ćeliji je raznoliko: Crnogorac Veselin je politički zatvorenik, ljuti protivnik maršala Tita, Miljenko je maloletni hrvatski ustaša, optužen da je podmetnuo bombu u jednom beogradskom bioskopu, Enes je muslimanski fanatik koji se bori za islamsku državu. a Ljubinko Srbin, serijski ubica koji je bez vidnog razloga pobio čitavu jednu porodicu. Anđelko, kao najobrazovaniji, uzima stvar u svoje ruke i nastavlja sa svojim dobročinstvima. Tako, u Veselinovo ime, piše pismo Titu. Efekat toga je, međutim, suprotan. Umesto da ga puste na slobodu, Veselina zatvaraju u samicu. Sa Miljenkom stvar ispada još gore. Umesto da mu pomogne, Anđelko postaje nesvesni potkazivač. Pravog teroristu, Miljenkovog brata, ubija jugoslovenska tajna policija a Miljenka osuđuju na smrt. Kada utvrdi da ima rak i da, povrh svega, doktor koji ga leči takođe ima jednu od njegovih lažnih diploma, Anđelko rešava da pre smrti završi svoju misiju dobročinitelja i nedužnog Miljenka spase smrtne kazne. Za to će mu se ukazati prilika kada ga puste iz zatvora. Odlazi na Bled i uspeva da nekako dopre do Tita. Izbezumljeno zbog propusta koje načinilo, obezbeđenje puca u Anđelka ali pogađa Tita koji ostaje na mestu mrtav. Od tog trenutka počinje potpuno falsifikovanje svega postojećeg. Lažni Tito nastavlja da vlada Jugoslavijom a propaganda počinje da krivotvori istoriju. Ispostavlja se da ništa od događaja koji se protežu u duboku prošlost nije istina, da je sve sam falsifikat…

Premijera: utorak, 5. mart, 20.30 sati

Ostatak repertoara od 28. februara, do 7. marta:

Krugovi
radni dan: 17:50, 20:00, 22:10
vikend: 17:50, 20:00, 22:10

Predivna stvorenja
radni dan: 16:40
vikend: 16:40

Dobar dan da se umre muški
radni dan: 19:00, 21:00
vikend: 19:00, 21:00

Ovako je sa 40
radni dan: 19:20
vikend: 19:20

Ivica i Marica: Lovci na veštice
čet, pet, pon, sre: 20:20
vikend: 20:20
uto: /

Gangsterski odred
radni dan: 14:50
vikend: 14:50

Ana Karenjina
radni dan: 16:00
vikend: 16:00

Đangova osveta
radni dan: 22:00
vikend: 22:00
uto: 22:10

Haos u kući – matorci dolaze
radni dan: 15:20
vikend: 11:20, 13:20, 15:20

Pijev život 3D
radni dan: 15:10
vikend: 15:10

Hobit: neočekivano putovanje 3D
radni dan: 17:20
vikend: 17:20

Frankenvini
radni dan: /
vikend: 11:10, 12:50

Zvončica i tajna krila 3D (sinhronizovan)
radni dan: 15:00
vikend: 11:30, 13:00, 15:00

Pet legendi (sinhronizovan)
radni dan: /
vikend: 12:20, 14:20

Semijeva velika avantura 2 3D (sinhronizovan)
radni dan: /
vikend: 12:00, 14:00

Ledeno doba 4 3D (sinhronizovan)
radni dan: /
vikend: 11:00, 13:10

Nema komentara

Odgovorite