Tijana Cogoljević: Oslušnite svoje srce, pratite želje i uspeh neće izostati

- -
1

U drugoj sezoni popularnog muzičkog takmičenja, „Prvi glas Srbije“, žiriju i gledaocima predstavila se mlada Kragujevčanka, Tijana Cogoljević (17).

Vladu Georgijeva, Aleksandru Radović i Sašu Miloševića osvojila je pozitivnom energijom, samouverenošću, osmehom i glasom, otpevavši poznatu muzičku numeru „My heart will go on“.

Ljubitelji ovog muzičkog takmičenja su je nakon samo jednog pojavljivanja u Prvom glasu Srbije svrstali među favorite za ulazak u finale.

Tijana, učenica srednje muzičke škole „Dr Miloje Milojević“, učinila je Kragujevac ponosnim, a rodni grad će joj to vratiti bezuslovnom podrškom u daljem napredovanju i pokoravanju srpske muzičke scene.

Prateći ritam buduće muzičke zvezde,u ekskluzivnom intervjuu za  portal Ritam grada, Tijana govori o ljubavi prema muzici, pokretačima  volje, ambicijama i prognozama za dalji plasman u Prvom glasu Srbije.

Koliko dugo se baviš muzikom? Ko ti je pomogao da otkriješ svoj talenat i pružio najveću podršku pri daljem radu i napredovanju na ovom polju?

Muzikom se profesionalno bavim tačno deset godina, a još u periodu pre osnovne škole, redovno sam išla na časove hora. Talenat je otkrila moja mama, još dok sam imala četiri godine. Ona mi je zapravo i najveća podrška u ovoj priči.

Žiri i ljubitelje Prvog glasa Srbije oduševila si izvođenjem popularne numere Selin Dion, “My heart will go on”. Kako se odabrala pesmu kojom ćeš predstaviti magiju svog glasa?

Mislim da je „oduševila” prejaka reč. Žiri je tek u narednim krugovima uočio sve moje glasovne sposobnosti, što ćete naravno i videti ukoliko budete pratili “Prvi glas Srbije”. Pesmu sam otpevala sasvim slučajno jer sam osećala da tako treba. Naravno, imala sam na umu koju bih pesmu otpevala, ali pred izlazak na scenu ipak sam promenila odluku i otpevala “My heart will go on”. Inače, pesma mi je naročito draga.

Kako i koliko dugo si se pripremala za nastup u Prvom glasu Srbije?

Nisam se pripremala, smatram da za kratak vremenski period, vreme provedeno ispred žirija, ne može mnogo toga da se uradi ukoliko je prisutna trema. Mogu reći da se moja priprema sastojala od neobaveznog pevušenja u kupatilu i sa drugaricama.

Kakav je osećaj dobiti „zeleno svetlo” od Vlade, Aleksandre i Saše? Da li si očekivala pozitivne kritike kada si im “stala na crtu”?

Osećaj je fenomenalan! U početku nisam bila svesna da se nalazim na sceni, ali na kraju je sve ispalo kako treba. Znala sam da ću proći, ali nisam očekivala da ću dobiti toliko komplimenata – što za izgled, tako i za pevanje. Ja ovo takmičenje posmatram kao novo iskustvo, želju da pokažem koliko znam, ali i priliku da saznam gde se nalazim u odnosu na konkurenciju i steknem nova prijateljstva.

Kakve su tvoje prognoze za dalji plasman u Prvom glasu Srbije?

Glas imam, dobro ću otpevati u sledećem krugu, mada je to više pitanje trenutka i sreće. Volela bih da prođem što je dalje moguće, ali za mene je i prolazak ovog kruga veliki uspeh koji me motiviše da napredujem, radim i ne odustajem.

Dokle seže tvoja pevačka ambicija? Imaš li nameru da se ozbiljnije posvetiš svom daru?

Moja pevačka ambicija je ogromna. Verujem da mogu ozbiljno da se bavim ovim poslom, ali mislim da sam još uvek mlada i da moje vreme tek dolazi. Sada mi je prioritet srednja muzička škola i dalje obrazovanje, a školovanje glasa ću uskladiti sa tim obavezama.

Imaš li neki hobi kome se rado vraćaš nakon muzike?

Ne, definitivno moj jedini hobi i ljubav su muzika i umetnost. Uz muziku se probudim, započnem dan, živim i naravno, uz muziku zaspim. Kao i svaka mlada devojka volim da izlazim, da se družim, idem u šoping…

Tvoj recept za uspeh – kako ne odustati i bezuslovno slediti snove?

Nikada ne odustajte, budite svoji i originalni i ne dozvolite da vas bilo šta sputava u tome. Oslušnite svoje srce i pratite želje i uspeh neće izostati.

Tijana je probudila veliku pažnju naših čitaoca, pa na e-mail redakcije pristižu pitanja namenjena ovoj mladoj dami. Proćaskali smo sa njom i donosimo odgovore na Vaša pitanja.

Da li ti nakon pojavljivanja u Prvom glasu Srbije više prilaze u gradu?

Moglo bi se reći da je tako, ljudi me prepoznaju na ulici, neki mi čestitaju i tako pruže podršku, što mi mnogo znači

Ko je tvoj pevački uzor?

Još uvek nisam toliko proširila literaturu muzike, ali za sada su to Bijons i Ališa Kiz. Na srpskoj muzičkoj pozornici, kao moji uzori vladaju Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Maja Odžaklijevska i Ivana Negativ.

Koju vrstu muzike najčešće slušaš?

Razumem se u skoro sve vrste muzike, a najviše uživam u stranoj pop muzici.

1 komentar

Odgovorite