Ritam dara za crtanje – Nebojša Nele Ivanković

- -
0

Nebojsa Nele IvankovicČudesni portreti sa vidnim nitima uživanja u njihovom rađanju opčinili su društvenu mrežu facebook,a njihov tvorac bio je izvesni Nele. Znatiželjna prašina se podigla veoma brzo i svaka ženska osoba poželela je svoj unikatan portret. Ritam Grada prezentuje Vam ritam samoukog talenta , koji za naš portal otkriva šta je sve radio, kako su ga zapazili i kakva je priznanja pobrao sa drveta uspeha u svetu ilustracija.
Pre nego što nas sve nacrtaš, možeš li da se predstaviš našim čitaocima?
Pozdrav svima koji će izdvojiti vreme da pročitaju ovo, moje ime je Nebojša Ivanković, rođen sam 17. maja 1986. U svetu umetnosti poznatiji sam kao Nele.
Crtanje je oblast u kojoj dominiraš kada si spoznao svoj talenat?
Crtanje je moj porok i time se bavim od malih nogu, još kao mali sa svoje 4 godine pokazao sam veliki potencijal da ću jednog dana postati, ne toliko popularan kao Dali ili Mikenalđelo, ali opet umetnik koji obećava. Kroz svoje osnovno pa i dalje školovanje osvajao sam prestižne nagrade na takmičenjima, gradskog,regionalnog i republičkog regiona.
Da li si imao u planu da upišeš Akademiju nakon završetka školovanja?
U kasnijem periodu posle završetka srednje škole nisam pokušavao dalje, jednostavno opredelio sam se da budem samouk. Bez ikakvih podučavanja,akademija nije bila meta mog interesovanja. Trenutno sam student na Građevinarskom fakultetu i uskoro ih privodim kraju.
Šta je onda uslovilo preokret da mi danas saznamo za tebe? Kako je tvoj talenat isplivao na površinu?

Pre par godina pojavila se čuvena stranica Facebook I tu je sve počelo. Crtao sam sve od ilustracija, strip junaka, portreta, do apstraktnih slika. Na samom profilu ima preko 1500 crteža, uglavnom crno bela tehnika koja mi i dan danas najviše odgovara. Posle toga su usledili lajkovi, komentari i na moje opšte zadovoljstvo velika zainteresovanost za moje crteže. Posle nekoliko meseci usledilo je svetsko takmičenje ”Igra kroz umetnost” gde su učestvovali takmičari od Japana do Islanda. I na tom takmičenju osvojio sam 2 mesto. Na moje veliko iznenađenje usledila je i emisija na tv Avali gde sam uz veliku dozu divljenja organizatora sa velikim poštovanjem najavljen kao najmlađi takmičar. ”Novo ime na nebu ilustracije”- što bi rekli organizatori. Onda su počeli telefonski pozivi, crtanje ilustracija za mnoge izdavačke kuće što se tiče knjiga, crtanje strip junaka za američku izdavačku kuću.
Šta trenutno radiš na profesionalnom planu i dokle sežu tvoje ambicije?
U toku je rad na albumu pod nazivom Facebook girls 2010,2011.Album koji je privukao veliku pažnju u ženskom svetu i koji će imati kasnije svoju žurku, tv emisiju, galeriju pa čak i reklamnu garderobu. Što se tiče daljeg planova biće par galerija vezanih za ilustracije. Gotham caffe isključivo slike vezane za sam Gotham i film Betmen. Album poznatih ličnosti i još mnogo, mnogo dobrih slika.
Stanje u umetnosti iz tvog ugla?
Žao mi je veoma što kod nas, u našoj zemlji umetnost nije toliko popularna. No ipak nekim novim stvarima možemo da napravimo male stvari da budu ekstremno dobre i za priču i za vase oči. Želeo bih samo da napomenem da biti umetnik nije lako! Ali ako to radite iz ljubavi a ne zbog novca, uspećete jer vremenom doćiće i bogatstvo .I mala poruka za čitaoce: “LET YOUR LIFE BE FULL OF COLOURS” Nebojša Nele Ivanković ART .

Nema komentara

Odgovorite