„Progression Of A Live“ – pauzu u radu nikada nismo pravili

- -
1

POALHardkor grupa, „Progression Of A Live“, za 2013. godinu sprema novi album, a u toku je snimanje novih pesama.

Bend je osnovao Igor Mirković 1999. godine, „kao revolt prema tadašnjem režimu, presiji nad mladim ljudima i njihovoj slobodi“. Do danas su snimili četiri albuma, od kojih su dva: „No Confuse“ i „Welcome to Diznilend“, objavljeni za „Active time“. Bend čine: Igor Mirković (vokal), Nikola Vojinović (gitara), Đura Sepultura (bas), Miljan Čojbašić (bubnjevi).

Igor Mirković nam je otkrio zašto ih dugo nije bilo i šta su za to vreme radili.

– Radili smo na novim projektima i imamo 10 novih pesama, koje još uvek nisu snimljene. Imali smo personalnu promenu – bubnjara, tako da je novi član postave sada Miljan Čojbašić. Međutim, pauzu u radu nikada nismo pravili, bez obzira što se nismo pojavljivali, svirali i održavali često koncerte, kako je to ranije bilo, Nikola i moja malenkost smo sve vreme radili na novim singlovima, kaže Mirković.

Progression of A Live uveliko sprema novi album.

– Zvuk se najviše slaže sa zvukom prvog albuma, mada čini mi se još agresivniji, surovi hardkor, jer kroz njega iskašljavamo grehove sistema koji se lome godinama nad nama i našim generacijama. Svirke planiramo tek na proleće, do tada radimo na albumu što je prioritet, a planiramo i spot – najavljuje Igor.

 

 

1 komentar

Odgovorite