Novi singl grupe „Epilog“, u pripremi i album

- -
1

predrag epilogPosle nešto više od godinu dana postojanja, kragujevački sastav „Epilog“ objavio je novi spot za singl „Ti nisi Ti“. Ovim singlom bend najavljuje novi album koji bi trebalo da se pojavi u 2013. godini. Grupa je najpre nosila naziv „Tribute to Osvajači“ i to kao petočlani sastav: Predrag Pavlović (vokal), Dragan Urošević Uroš (gitara), Branislav Blagojević poznatiji kao Boža Fridman (gitara i klavijature), Ratko Petrović Ralle (bass) i Vojin Ratković (bubnjevi). Svoje fanove uskoro će obradovati sa još novih autroskih pesama.

Predrag Pavlović, pevač „Epiloga“, otkrio nam je nešto više o radu na novom singlu, ali i o tome šta bend svojim fanovima donosi u narednoj godini.

Autorski rad je promena za Vas. Kako ste se odlučili na ovaj korak?

– Ova priča koja se sada zove „Epilog“ je počela još pre godinu dana. Ralle i Boža su imali ideju da napravimo koncert povodom 20 godina izlaska prvog albuma „Osvajača“ – „Krv i led“, a kako smo posle tog koncerta imali mnogo nastupa po regionu, uz veliki odziv publike, shvatili smo da postoji potreba za novim materijalom koji neguje sličan, ali malo moderniji zvuk, tako da je ovo prirodan korak posle toga.

Ko su bili saradnici na izradi novog singla „Ti nisi ti“, kao i spota?

– Pesmu smo snimili pre nešto manje od mesec dana, u studiju Doma omladine u Kragujevcu i ona se izdvojila od ostalih koje smo uradili, jer najviše podseća na neku staru autorsku priču koju je Uroš imao u „Osvajačima“ na prva tri albuma: „Krv i led“, „Maska“ i „Vrelina“. Hteli smo da ljudi odmah prepoznaju njegov pečat koji je sastavni deo največih hitova „Osvajača“, tako da je on radio muziku i tekst, a za aranžman smo bili zaduženi Uroš i moja malenkost. Produkciju snimka radio je naš prijatelj Ivan Ilić – Ćili, a audio asistent bio je Aleksandar Marković – Kimili. Kada je u pitanju spot, režiju, montažu i postprodukciju spota su radili Ralle i Boža „RAX media“, asistent snimanja je bio Slavoljub Radojević. Napomenuo bih da su snimanje spota pomogli i naši prijatelji: Predrag Milutinović Preža i Nebojša Milojević Šone iz „MEGATON production-a“, Srđan „EUROTON“, Nenad Milošević iz Vatrogasne jedinice Kragujevac i „Šumadija sajam“.

epilog

Da li posle ove autorke pesme možemo da očekujemo novi album?

– Uroš i ja mnogo vremena provodimo u studiju, što znači da se nakupilo materijala za novi autorski rad. Imamo nekoliko završenih pesama, kao i ideje za nove. Uveliko radimo na albumu koji bi trebalo da se pojavi polovinom 2013. godine. Trenutno radimo na kompletiranju pesama. Zvuk je mahom provereni melodični rok, koji Uroš gaji godinama uz moderniji pristup u produkciji i aranžmanima. Na albumu će se svakako naći i balade po kojima je Uroš prepoznatljiv. Razmišljamo i o obrađivanju nekih nepravedno zapostavljenih pesama sa albuma „Vrelina“, jer smatramo da taj album nije bio medijski dovoljno ispraćen u trenutku kada je izašao, a sadrži mnogo dobrih pesama, ali to je za sada pod znakom pitanja. Na izradi albuma će nam najverovatnije pomoći i Aleksandar Sretenović iz „Propagande 117“, trenutno najbolji tekstopisac u Kragujevcu.

Pored novog albuma šta još „Epilog“ sprema za narednu godinu?

– Za narednu godinu imamo puno planova. Pored albuma planiramo i dosta svirki u regionu, a i šire. Najverovatnije ćemo polovinom sledeće godine svratiti do Bosne i Hercegovine. U planu su i veći muzički festivali, ali najpre razmišljamo o kompletiranju albuma. Ako sve bude išlo kako treba, snimićemo bar još dva spota do maja naredne godine.

Gde će publika moći da Vas čuje i vidi u narednom periodu?

– Sviraćemo na Đačkom trgu za doček Nove godine, a 1. januara ćemo imati svirku u klubu „Twist“. Već 5. januara bićemo u Gornjem Milanovcu, a nedelju dana kasnije u Boru.

1 komentar

  1. Konacno nesto kvalitetno na nasoj muzickoj sceni… Ona glupa produkcija sa jedne televizije je unazadila mnoge narastaje…
    E sad jedino da se nadamo da ce ti isti narastaji pasti pod uticaj nekih novih klinaca koji slusaju kvalitetnu muziku…

Odgovorite