Nebojša Nele Ivanković: Rad na brodu je veliko iskustvo, preporučujem svima (FOTO)

- -
12

Kragujevčanin Nebojša Nele Ivanković  u razgovoru za portal Ritam grada otkriva svoje razloge zašto je rešio da ode na brod, prenosi nam svoja iskustva i daje preporuku svim mladima za ovaj posao.

Kao svaka mlada osoba željna avantura i izazova  odlučio sam da malo promenim način života, da putujem svetom, radim I zaradim.

Otišao sam na google pretraživač, jednostavno ukucao “poslovi u inostranstvu” i jedna od meni zanimljivih aplikacija bila je Posao na brodu. Pogledao sam koje sve kompanije postoje i naravno agencije  i video sam posao koji odgovara mom profile, to je bio posao fotografa na brodu.

Našao sam kompaniju koja angažuje fotografe širom sveta i poslao svoje podatke. Prosao sam trening za taj posao kao i sve potrebne razgvore, kroz par meseci te procedure konačno su mi javili da sam dobio posao.

Radim već 8 meseci na brodu za kompaniju Celebrity, na brodu gde ima oko 5000 ljudi, to je jedna srednja klasa brodova. Život na brodu može biti jako zanimljiv, naravno sve zavisi od posla, ali najviše od vas. Psiha treba biti jako dobra jer nije sve jedno kada ste daleko od kuće I kad po više dana jedino što vidite je okean.

Sigurno najlepši deo ovog posla je što upoznate mnogo ljudi i obidjete mnogo zemalja u kojima ovi brodovi staju. Videti sve te ljude, nove culture u svim tim mestima, to za mene nema cenu.

Ja svoj posao fotografa na brodu volim, a to je mnogo bitno u radu na brodu kada ste daleko od svoje kuće. Dobio sam i drugi ugovor i sigurno ću ovo raditi dokle god budem mogao.

Moja preporuka svim mladim ljudima u mojoj zemlji je da skupe hrabrost i oprabaju se u ovakvom poslu, poslu daleko od svoje zemlje, gde može da se zaradi i mnogo toga nauči. Bitno je da nikada ne odustajete i da ste vredni, jer tamo samo tako možete uspeti.

Ja naravno najviše volim svoju zemlju i grad Kragujevac, i obećavam da ću za sve mlade napisati knjigu sa svim detaljima ovog posla, koja će možda nekima pomoći da se pronadju i ostvare.

Nele brod 01 Nele brod 02 Nele brod 03 Nele brod 04 Nele brod 05 Nele brod 06 Nele brod 07 Nele brod 08

12 Komentara

    • Ja sam direktno sa amerikancima… Imas Kouzon Nis, Safe Cruise Bg, Sea agency Bg, Employment power Bg (Hrvatska)

  1. Pozdrav Zeljko… Imas Kouzon Nis,Safe Cruise Beograd,Sea Agency Beograd, Employment power Beograd ( Hrvatska)

  2. Zdravo Nele. Meni deluje zanimljivo posao fotografa na brodu pa me zanima šta mi je potrebno pošto nisam završio nikakvu školu niti kurs vezan za fotografisanje?

  3. Pozdrav za Stefana… Za sve mozes da se raspitas po agencijama… Kouzon, Safe Cruise, Sea Agency I Employment power koje se nalaze u Srbiji… Veliki pozdrav sa Kariba

Odgovorite