Milan Kolak – glumac Dramskog studija Doma omladine

- -
0

Milan Kolak, maturant Ekonomske škole u Kragujevcu, bavi se glumom već deset godina. Počeo je kao član Dečije pozorišne radionice, a kasnije je prešao i u Dramski studio Doma omladine. Iza sebe ima veliki broj pozorišnih predstava, kao i glumačkih radionica pokazivanja emocija, pokreta, improvizacije, pantomime, stvaranja likova, itd, koje su Dramskom studiju držali bivši članovi, studenti Fakulteta dramskih umetnosti. Milan i sam želi da studira glumu na ovom fakultetu. Mi mu držimo palčeve a, sudeći po njegovim glumačkim dostignućima, verujemo da će ostvariti svoj san.

Kada si shvatio da je glumački poziv ono čime želiš da se baviš u životu?

Pre nekoliko godina. Ali kako sam ulazio sve dublje u glumu, želja za njom je bila sve veća.

Šta više preferiraš, pozorišnu ili filmsku glumu?

Glumu u pozorištu. Ne volim da me prekidaju dok glumim.

Par godina u nazad likovi koje tumačiš u predstavama su veoma slični, ali ti ipak uspevaš da održiš razliku među njima i svakim svojim izvođenjem iznova oduševiš publiku. Kako ti to uspeva?

Samo na prvi pogled su slični, ali kada se zaviri u osobine i karakter likova shvatite da su potpuno različiti. Ne razmišljam o tome kako da oduševim publiku već da izvedem to tako da se ja osećam lepo. A publiku morate da pitate zašto ih oduševljavam.

Koliko dugo je trajao i kako je izgledao rad na predstavi “Sabrana dela Viljema Šekspira ukratko”?

Trajao je par meseci. U početku nam je sve izgledalo veoma konfuzno. Činilo se da nećemo ukapirati suštinu rada u predstavi ovog tipa. Ali kako su dani odmicali sve je krenulo na bolje. Opustili smo se i odradili to, čini mi se, kako treba.

Hoćete li učestvovati na nekom festivalu sa ovom predstavom?

Vreme će pokazati. Za sada nemamo ništa u planu.

Nema komentara

Odgovorite