Majda Kocić: Crtanje karikatura me čini srećnom (FOTO)

- -
0

Majda Kocic karikatureOsmakinja Majda Kocić bila je velika teniska nada, ali je povreda sprečila da se proslavi u ovom sportu. Po svemu sudeći, javnost će ipak tek čuti za nju, jer Majdin hobi, crtanje karikatura, privlači sve veću pažnju.

“Tenis sam počela da treniram sa pet godina. Osvojila sam kup Srbije i bila prva u državi u kategoriji do 14 godina. Više ne treniram zbog povrede stopala”, priča Majda.

Ona kaže da je istražujući razne tehnike crtanja, čemu se posvetila već par godina, karikatura posebno privukla njenu pažnju. “Kada sam bila mala volela sam da crtam likove iz crtanih filmova. Kasnije sam otkrila karikature, a sada isključivo njih crtam”, kaže Majda. Prva je bila karikatura Rodžera Federera u kojoj je spojila svoje dve omiljene aktivnosti – sport i crtanje. Za sada njena kolekcija broji oko 70 karikatura. Ima u planu izložbu kojom bi svoj rad predstavila javnosti.

Majda bi volela da njen hobi preraste u zanimanje. “Volela bih da se opredelim za umetnost jer me crtanje karikatura čini srećnom. Za sada sam samouka. Verovatno ću krenuti u neku umetničku školu da bih mogla da učim od iskusnijih umetnika.Crtam prvenstveno zbog sebe, da se rasteretim i opustim. Drago mi je kada nekome poklonim crtrež ili navedem nekoga da počne da crta”,kaže Majda.

Piše: Jovana Mladenović

Majda karikatura 01 Majda karikatura 02 Majda karikatura 03 Majda karikatura 04 Majda karikatura 05 Majda karikatura 06 Majda karikatura 07 Majda karikatura 08 Majda karikatura 09 Majda karikatura 10 Majda karikatura 11 Majda karikatura 12

Nema komentara

Odgovorite