Iza kulisa daVideo produkcije

- -
1

DaVideo kao produkcija postoji skoro dve godine, od februara 2015. godine. Vlasnik David Ljubenović  je u svojim ranijim godinama imao dosta solo projekata, dok nije skupio tim ljudi koji danas čine daVideo.

Scenario za svaki spot smišlja on, ali je bilo slučajeva kad su umetnici kojima radi spot došli sa već gotovom idejom. Dobrom komunikacijom i uzajamnim predlozima stvore finalnu ideju koja uvek urodi kvalitetnim plodom. Ana Krstić je deo tima koji Davidu uvek pomaže oko toga. Kako kaže njene ideje su takođe zanimljive i dovitljive, kao i fotograf Dušan Petrović koji je jako dobar što se tiče ideja i estetike samog spota.

null

DaVideo postaje sve veći brend u produkciji muzičkih spotova. Projekat za projektom nadograđuje njihove sposobnosti i kvalitet. Vrednim radom i žrtvovanjem ostalih segmenata života David i njegov tim za samo dve godine uživaju poverenje velikih zvezda kao što su: Aca Lukas, Milica Pavlović, Ana Kokić, Vuk Mob, Mc Stojan, Trik FX, DJ Shone, Vlada Matović, Marina Visković, Sandra Afrika, Mirza Selimović, Ðani, Dinča, MCN

Bilo je slučajeva kada su odbili da rade spot, jer kako kažu postoje saradnje koje mogu da im odmognu i stvore lošu sliku o njihovom radu.

null

„Sa 21 godinom života uspeo sam da se osamostalim, radim i živim sam. Tako mlad sam stvorio firmu za koju se nadam da će trajati i dati ozbiljne rezultate u budućnosti.”, navodi David na pitanje koje je njegovo najveće dostignuće.

Kada pogledamo spotove očigledan je luksuz koji umetnici moraju priuštiti da bi projekat imao dobar odjek. Jedan od najluksuznijih i komplikovanijih spotova po nekoliko kategorija kao što su organizacija, snabdevanje rekvizitima, cele vojne mehanike i oružja je ekranizacija pesme „Vatikan” mladog repera Vuka Moba, koji nemilosrdno ulaže u kvalitet svojih spotova, ali i pesama.

null

Snimanje i dešavanja na setu uvek ostanu u lepom sećanju daVideo timu i umetnicima sa kojima sarađuju. Jedan od najzanimljivijih je sa snimanja spota Ljube Perućice, gde su se vozili centrom grada, gde je David snimao iz kombija drugi džip koji vuče prikolicu na kojoj Ljuba sedi na skuteru za vodu i pije šampanjac. Cilj je bio oponašati letnji osećaj na -10°C.

Pre nego što se pustio u ove vode, kao tinejdžer snimao je rep pesme i montirao sebi spotove. Vremenom, shvatio je da je to njegov poziv.

null

„Da bi pesma postala hit, nema pravila, ali spot tu može pomoći pogotovo u delovima pesme koja slušaocima ne drži pažnju, što bolji spot, što bolja pesma to je sigurno da će ceo projekat uspeti.”,  dodaje David za kraj.

Ogroman uspeh određenih spotova dovoljan je pokazatelj da daVideo tim i te kako zna šta radi. Stotine miliona pregleda na društvenim mrežama pokazuju uspešnost njihovog rada.

1 komentar

Odgovorite